top of page

Nånting gammalt, nånting nytt...

... nånting lånat, nånting...blått.

Inget lånat, men dock både gammalt och nytt kan Åland United presentera i dag, som spelare 6,7 och 8 i truppen för 2023. Och de ska ju som känt spela i blått!


Minna Kurtén tar nu steget från "bara" ungdomsspelare in i A lagstruppen. Minna har mestadels spelat och tränat med IFK Mariehamn de senaste åren med hjälp av samarbets- och farmavtalen klubbarna emellan. Nu ska hon dock flytta hela sin energi in i Åland Uniteds A lag och därmed fortsättningsvis spela matcher med både ÅU och IFK Mariehamn enligt Steve Beeks ordinationer.

Minna, som fyller 18 år under försäsongen har skrivit på ett avtal som håller henne här med oss på Wiklöf Holding Arena över säsongerna 2023-24.

"Jag är tacksam för att ha fått den här möjligheten och ser fram emot utmaningarna och vad som komma skall", säger Minna Kurtén själv och vi hoppas också hon ska känna sig beredd och dessutom välkommen "ordentligt" in i A-laget.


Anni Hakasalo, 21 år i december, heter vårt första nyförvärv inför säsongen. Anni kommer närmast från Pallo-Iirot i Raumo där hon spelat en viktig nyckelroll på mittfältet i Damernas Etta. Anni har personligen scoutats av Steve Beeks och efter att hon varit på Åland en vecka under hösten och tränat med laget erbjöds hon, samt accepterade ett kontraktsförslag över säsongen 2023. Anni kommer att bli en viktig del av valmöjligheterna för det offensiva mittfältsspelet. Om utvecklingen går den väg vi kan se potential till kan hon bli ett verkligt utropstecken detta år och vem vet hur länge framåt.


"Jag är väldigt lycklig över möjligheten att få spela med Åland United. Jag tror bestämt att jag på Åland kan utvecklas som fotbollsspelare och närma mig den bästa versionen av mig själv. Jag väntar ivrigt på den kommande säsongen", säger Anni själv. Åland United önskar Anni Hakasalo välkommen till klubben!


Sedan är det då Dana Leskinen som beslutat att stanna kvar på Wiklöf Holding Arena en säsong till. Dana har nu på två säsonger i Åland United spelat i 40 tävlingsmatcher och gjort 18 mål. Förväntningarna inför säsongen 2022 var skyhöga, men två olyckliga skador, en på försäsongen och en mitt i sommaren gjorde det hela svårt att prestera som tänkt. Eftersom vi alla vet vad Dana, som figurerat med A-landslaget och denna sommar spelat för U23 landslaget, har i kroppen önskar vi alla henne en god försäsong och sedan en riktigt sprakande säsong 2023 med såväl Åland United som , förhoppningsvis även landslaget.


"Denna säsong blev inte riktigt vad jag hade hoppats för egen del, fast laget ju presterade bra. Nu vill jag bara ställa allt till rätta och få en kanonsäsong innan vi ser vart spelet kan föra mig." Dana Leskinen själv är beredd att låta Wiklöf Holding Arena njuta denna sommar!


Åland United har alltså presenterat 8 spelare för truppen 2023. I morgon, torsdag kommer nummer 9, som de facto är ett nyförvärv.
1 016 visningar

1 Comment


jarmosorri91
jarmosorri91
Oct 26, 2022

Heja damer⚽️

Like
thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ålandstidningen_PK35V-ÅU.jpg
bottom of page