ÅM i FIFA 20 genomfört

Under lördagen genomfördes de första öppna åländska mästerskapen i konsolfotboll. 8 lag hade anmält sig och spelade en turnering inför närmare 2000 tittare på Åland Uniteds Youtubekanal.

Efter cirka 8 timmars spel hade IFK Mariehamns B juniorer tagit sig fram till finalseger. I finalen besegrades Lemlands IF med siffrorna 3-1 och tredje platsen kneps av IFK Mariehamns herrar genom sin förlust mot Lemland i semifinalskedet.

Åland United deltog också och trots två gjorda mål slutade turneringen genom en förlust mot Hammarlands IK i play off skedets första omgång. Sammanlagt 8 lag deltog i turneringen och förutom IFK Mariehamns B juniorer som alltså vann turneringen deltog också, Lemlands IF, IFK Mariehamn herrar, Hammarlands IK, Jomala IK, IFK Mariehamn damer, Åland United och FC Åland.

Hela turneringen sändes live på Åland Uniteds Youtubesida (och finns där fortfarande för den som vill se) och på bilden ser vi teamet som förverkligade eventet.