top of page

VI HAR VUNNIT CUPEN!

Av praktiska orsaker kommer ingen längre rapport från lördagens cupfinal på Olympiastadion. Men de ymnigt tillresta supportrarna, som hjälpts av inte minst Vikingline Buss fick se Åland United förnya cupsegern från i fjol och därmed hålla en denna gång rättgraverad cuppokal i Mariehamn!

I första halvlek gick PK-35 Vanda till ledning i den 40e minuten genom Roosa Bröijer. Efter bara 7 minuter in i andra halvlek blev det sedan 1-1 då lagkaptenen Pille Raadik nickade in Monica Hagströms hörna. 1-1 stod sig genom 90 minuter och också genom hela förlängningen. I den avgörande straffsparkstävlingen satte Dana Leskinen, Cassandra Korhonen, Monica Hagström och Sarah Troccoli sina straffar och då Matilda Nurmi räddade två av PK-35 Vandas kunde Åland United koras som vinnare med slutsiffrorna 5-3.

Denna fina titel och stora match markerar nu slutet för säsongen 2021. Vi tackar alla supportrar och sponsorer för denna säsong. Nya titlar och matcher att vinna, samt framför allt fin fotboll att spela 2022. Hoppas få se er alla redan i januari då cupen drar igång!