Underhållande då medaljerna skulle delas ut

En verkligt underhållande fotbollsmatch blev säsongens sista drabbning för Åland United då man borta i Kuopio mötte redan klara mästarna KuPS. Redan första matchminuten sköt Tilda Råtts 0-1 då hon snappade upp en felriktad passning av hemmalaget. Minuten senare smällde det i andra ändan då Lavjde Begolli spelades fri bakom ryggen på Åland Uniteds försvar och satte in 1-1. I 7e minuten drog Sarah Troccoli till en boll som Råtts förlängt efter en frispark av Anni Miettunen. 1-2 var det där och som mönstret sade blev det 2-2 minuten senare då Hannah Sharts var högst uppe på en hörna. Den hisnande åkturen förlängdes sedan i 17e minuten då Wilma Forsblom gav hemmalaget ledningen med 3-2.

Efter 3-2 målet lugnade själva målproduktionen ner sig en aning. Spelet böljade ändå glatt fram och tillbaka i den regniga eftermiddagen på Väre Areena. Bägge lagen var dock klara för medaljer, så det var mest en stor fotbollsglädje som fick ta sina uttryck.

Två mål till blev det under andra halvlek. Förs blev det 4-2 då Ana Paula Silva Santos slog in en straffspark och sedan, i matchens sista minut var det Sanni Ojanen som tog för sig ordentligt på en hörna och nickade in årest sista, men absolut inte det minst vackra målet till slutsiffrorna 4-3.

KuPS tog alltså tre poäng och fick sedan fira sitt mästerskap inför hemmapublik. Åland United fick ta emot sina bronsmedaljer, de sjunde i klubbens historia. För sju spelare var detta den första medaljen över huvudtaget och för Steve Beeks var det den sista matchen som Huvudtränare för Åland United. Pille Raadik, som kom in i den 62a minuten gjorde sin sista match som fotbollsspelare på denna nivå. Även Per Löfkvist har meddelat sig avsluta sin livslånga karriär i fotbollens tjänst. Vi tackar Steve, Pille och Per för allt de gett oss! Ni är borta, men ändå med oss framöver!

Åland Uniteds säsong 2023 är slut. En mycket väl genomförd säsong där vi trots motlut och svackor presterat väldigt god fotboll och också tagit resultat som få tippade då försäsongen inleddes. Nu ser vi framåt. Snart börjar fotbollssäsongen 2024. Var med då, för Åland United kommer att finnas där!

Åland Uniteds lag: Miranda Garcia Cervantes- Anna Nurmi, Sanni Ojanen, Senja Salo, Anni Miettunen- Silja Tuominen (88e Jessica Kiviaho), Sara Troccoli (62a Pille Raadik), Anni Hakasalo (62a Aada Törrönen), Elin Lindström (52a Jacqui Hand)- Dana Leskinen, Tilda Råtts