Tre poäng hemma på tisdagskvällen

En inte allt för skönspelad fotbollsmatch fick de 296 åskådarna skåda på Wiklöf Holding Arena denna tisdag. Både Åland United och gästande PK-35 från Helsingfors är inne i en intensiv matchperiod och lite slitna verkade en del spelare nog vara. Över 90 minuter blev det ändå hemmalaget som var bättre och tre poäng hölls hemma på Åland.

Det svängde bra redan under de tidiga minuterna. I den fjärde minuten sköt Dana Leskinen en frispark i ribban och fortsatte några minuter senare med att avlossa förbi mål. Även PK-35 kontrade sig fram och Peppi Pisilä gavs ett storläge i 9e minuten. Bollen hamnade dock över mål i det läget.

Åland United förde nog spelet under första halvlek, men något riktigt lugn kunde man inte uppnå, utan det var väldigt hafsigt. Farliga chanser hade man några. En av de bättre sådana fick Tilda Råtts i den 32a minuten då hon frispelades i mitten av Anni Miettunen. Avslutet gick dock rakt på Tanja Kotoaro i bortaburen. Under den sista kvarten kom just PK-35 till några lägen, genom Maija Markkanen, Steffi Hassinen och Jenni Kantanen. Jessica Kiviaho stod dock säkert och tog hand om alla bollar som avslutades mot Åland Unitedmålet.

Halvtid bedrevs i mållöst 0-0 tillstånd och en hel del hade lämnats att önska. Steve Beeks tog upp några saker som kunde göras bättre. Ganska fort in i andra halvlek blev det sedan resultat. Först nickade Senja Salo en hörna i stolpen i den 52a minuten. Returen studsade via Åland Unitedspelare ut på mittplan där Anni Miettunen väntade. Anni slog ett högt inlägg tillbaka in i straffområdet och där skarvade Sanni Ojanen in bollen i mål med en väldigt vacker bakåtnick. 1-0 till Åland United var det där, med ett av de mer unika målen i Nationella Ligan och på Wiklöf Holding Arena överlag faktiskt.

Åland United fick ett flowläge efter målet. Anfallen böljade fram. Aada Törrönen hade flera chanser. Även Dana Leskinen, Olivia Ulenius och Tilda Råtts hade sina lägen, men det ville sig inte i dag. Mot slutet, då man hade vittring jagade PK-35 en utjämning, men närmare än Ada Lindroths, Jenni Kantanens och Peppi Pisiläs chanser som inte gick i mål kom man inte trots att det flera gånger såg väldigt kaotiskt ut på mittplan.

Åland United tog inte många stilpoäng denna kväll, men man höll ut. Tre viktiga poäng för upp laget fem poäng före HJK på en stabil andraplats. Denna tuffa matchruljans fortsätter ännu på lördag då TPS kommer till Wiklöf Holding Arena. Då gäller det att hålla tungan rätt i mun och steppa upp en par steg från i dag. På så sätt ska vi kunna gå mot den sista grundserieomgången i en trygg silverposition.

Åland Uniteds lag: Jessica Kiviaho- Anna Nurmi, Sanni Ojanen, Senja Salo, Anni Miettunen- Olivia Ulenius, Riikka Lilja, Silja Tuominen, Dana Leskinen- Aada Törrönen (69e Elin Lindström), Tilda Råtts (91a Anni Hakasalo)