top of page

Tisdag kväll möter vi Ilves hemma

Matchtakten är intensiv just nu. Knappt har Åland United hunnit hem från Myrbacka innan det är dags att dra på sig matchdräkterna igen. Ilves från Tammerfors tar färjan och anländer till Wiklöf Holding Arena för en 18.30 avspark denna tisdag, den 1 augusti.


Ilves kämpar om en plats i det övre slutspelet (Mästerskapsserien) och ligger just nu på sjunde plats, en poäng efter HPS som just nu har den sista av de eftertraktansvärda platserna. Anssi Ylinens lag har i övrigt haft en rätt tuff sommar. Den senaste segern i Nationella Ligan tog man i maj då man hemmaslog ONS med 3-1. Sommarmånaderna har inneburit tre oavgjorda matcher (HPS, PK-35 och TPS, alla på bortaplan) och i övrigt förluster. Ilves ligger i en för dem ganska van position och varje poäng ser man som en stor framgång. Just därför kommer det inte att gå länge innan de vinner igen. Laget har kapacitet att slå vem som helst och det gäller för Åland United att se till att det inte händer just i denna match.


Ilves är som vanligt ett väldigt potentiellt lag med duktiga unga spelare som i förlängningen ofta längre fram förstärker andra lag i Nationella Ligan. Då det gäller målskyttet toppar Anna Olmala årets statistik med 4 gjorda mål. Mittfältaren Saana Tuomela, forwarden Sofia Määttä och yttern Tuuli Viinikka har sedan spätt på med två mål var. Senast lagen möttes var i Tammerfors den 13/5 och då tog Åland United en 3-0 seger. Vi ska dock minnas de flertalet gånger som Ilves kommit till Åland för en sommarmatch och åkt hem med tre poäng i precis snarlika situationer som nu. Det gäller att vara både vaken och på tårna.


Steve Beeks ledarstab och laget har jobbat med återhämtning och förberedelse för ny match. Inga akuta nya skador i truppen har uppkommit trots några smällar under lördagens bortamatch. Louise Andersson och Jacqui Hand är fortsatt inte aktuella, men i och med att IFK Mariehamn inte spelar på tisdag kan det vara realistiskt att vänta sig en lite bredare trupp än i lördags. Även hemflyttade Elin Lindström kan komma att vara aktuell ifall hennes speltillstånd kan klareras i tid för matchen i och med en internationell transfer från IFK Värnamo. Åland United är redo för att slåss om den topplacering vi hittills har gett oss slagläge till.


Avspark som sagt klockan 18.30 tisdagen den 1/8 på Wiklöf Holding Arena. Kan du inte komma kan matchen ses direkt via Ruutu+. Vill du ändå stöda laget och klubben genom kampanjen "Åland United behövs" kan du köpa en stödbiljett genom att betala minst 10€ till kontot FI44 6601 0001 0630 64. Märk betalningen "Stödbiljett ÅU- Ilves".
125 visningar

Comments


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ålandstidningen_ÅU-HPS_RGB.jpg
bottom of page