top of page

Tilda Råtts i Åland United till 2025

Det hör till ovanligheterna att spelare i Nationella Ligan gör mångåriga kontrakt med sina klubbar. Nu har Åland United fått en spelare till som skrivit på ett avtal över säsongerna 2023, 2024 och 2025. Det är unga talangen Tilda Råtts (född 2006) från Vasaklubben FC Sport där hon förra säsongen spelade i division 1.


Tilda, som är en ung väldigt lovande offensiv spelare har varit ordinarie i U17 landslaget och kommer även under våren att vara engagerad i åldersklassens EM kval och eventuellt även finalturneringen om man går hela vägen. Under våren kommer hon att stegvis flytta till Åland med målsättning att bygga upp en karriär genom flerårig satsning inom Åland United.

Tilda kommer alltså att finnas med oss i tre år och på samma gång som vi så klart ser fram emot att ha ett relevant offensivt alternativ till känner Steve Beeks och hela ledarstaben sitt ansvar då det gäller att förädla denna lovande spelare i lugn och ansvarsfull takt.


Tilda Råtts själv har funderat noga och är tillfreds med sitt val av klubb:

Jag är väldigt glad över att få bli en del av Åland United och ser framemot säsongen! I Åland United kan jag fortsätta utvecklas som spelare i en god träningsmiljö och jag hoppas att jag kan hjälpa laget till framgång under de kommande säsongerna.”


Åland United har fortfarande en par tomma platser i spelartruppen. Dessa hoppas vi fylla under de närmaste dagarna- eller veckorna. Nu först. Välkommen Tilda!


Bild: Nils-Johan Lindbäck @nipsu_photography975 visningar
thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg

Nästa Match:

vs.

Träningsmatch
03 mars 2024
Kl 14.30 
Eckeröhallen
image.png
bottom of page