top of page

Sista valsen i Kuopio på lördag

Så var Nationella Ligan 2023 färdig att läggas till handlingarna. Sista omgången är kvar och förutom den alltid viktiga omständigheten kring ospelade fotbollsmatcher är ställningen i tabellen sådan att allt är klart för toppens del. KuPS kommer att vinna och ta sitt tredje mästerskap på raken. HJK kommer in som god tvåa och Åland United är alltså tredje även detta år. Den stora spänningen under sista omgången gäller huruvida det blir PK-35 från Helsingfors eller TPS som kvalar med Damettans tvåa om en plats i Nationella Ligan 2024.


Åland United tar alltså Vikingline och Vikingline Buss upp till Kuopio där de blivande mästarinnorna tar emot klockan 15.00. Förutsättningarna för laguttagning är långt de samma som vid tisdagens hemmamatch. Louise Andersson är fortsatt borta ur truppen och Olivia Ulenius spelar EM-kval med Finlands U17 landslag. De övriga spelarna kan tas ut till spel om Steve Beeks så väljer. Detta blir Steves och även några av tränarstabens övriga medlemmars sista match för Åland United åtminstone för denna gång.


Det bästa är förstås om man kan ta sig till Kuopio och bevittna händelsen på riktigt. Om det inte går kan matchen som vanligt ses på Ruutu+, men även på Yle 2 denna gång. Man kan även fortsättningsvis visa sitt stöd till Åland United genom att köpa en stödbiljett på https://www.aub.ax/stodbiljett


Foto Sascha Zachhuber

158 visningar

Comments


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ÅU-PK35_250524_RGB.jpg
bottom of page