top of page

Sista resan med laget anno 2019

Det mesta slutar någon gång. Det gör också Damernas Liga 2019. Genom det intressanta upplägget med en övre- och nedre slutspelsserie har sista omgången igen en stor betydelse. I år gäller det främst bronsmedaljerna, där Åland United är involverade och sedan också ödet för vem som ska åka ur serien direkt och vem som får kvala mot PK 35 från Helsingfors. ONS och IK Myran för den bataljen redan på lördag.


På söndag är det sista omgången i övre slutserien. Åland United reser med hjälp av våra stolta samarbetspartners Viking Line och Vikingline Buss till Dickursby för att där möte TiPS på Dickursby IPs konstgräsarena. Det är redan fjärde gången lagen möts i en tävlingsmatch denna säsong. Hittills har de tre matcherna slutat i en seger för vardera laget och en oavgjord match. (Cupens kvartsfinal TiPS-ÅU 2-3 och i Ligan först 1-1 borta och förlust 0-1 hemma för ÅU) Nu gäller det att vinna för TiPS om de vill gå förbi Åland United och knipa bronset. ÅU har alltså klarat av att säkra klubbhistoriens åttonde ligamedalj och på samma gång den fjärde bronsmedaljen med en seger eller ett oavgjort resultat denna helg.


TiPS som redan i fjol såsom nykomlingar satte käppar i hjulet för de flesta motståndare med sitt unga lag har denna säsong gått framåt och levde under sommaren ett riktigt high life. Då hösten och övre slutserien började har det blivit motigare och den till synes säkra medaljen har nu bytts till en fjärdeplats som alltså kräver tre poäng för att uppgraderas. Petteri Kaijasilta som gör sin sista match som huvudtränare har en stor uppgift då det gäller att avsluta ett mångårigt projekt med "det familjära TiPS" som troligen förändras en del till nästa år. De två bästa målskyttarna Jenna Topra (10 mål) och Nora Lehto (9 mål) spelade förra helgen vänster mittfält och höger back då man i sista minuten räddade bronsvittringen genom Moona Talkas tredje mål för säsongen i och med 1-1 borta mot JyPK. TiPS är ett spelskickligt lag med många profiler från ungdomslandslagen med både EM och VM slutspelserfarenhet. Ska det räcka till för att ta sig samman en sista gång i denna stora match?


Åland United har förberett sig på de åländska konstgräsplanerna i oktoberregnet. Samuel Fagerholm, Daniela Haglund och Vesa Kumpula med flera har jobbat outtröttligt för att kunna fullborda säsongens slutspurt med en andra nationell medalj. Vi var alltså tvåa i cupen, vilket gör att vi om vi lyckas i helgen får ranka denna säsong som en av de bättre i klubbens historia helt resultatmässigt. Kampviljan från förra helgen har laget med sig och det verkar i skrivande stund som om alla spelare är tillgängliga för match.


Monica Hagström som troddes vara borta för resten av säsongen har lyckats komma i skick och gjorde ett inhopp redan förra veckan mot HJK. Hennes entusiasm inför söndagens match går inte att ta miste på:

"Det är klart att jag väntar ivrigt på den här matchen, speciellt som det ju är fråga om att kunna vinna en bronsmedalj. Vi går in för att försöka vinna och att avsluta säsongen på ett ärofyllt sätt! "


Klockan 14.00 på söndag, den 20/10 sparkar matchen av på Dickursby IP. Viking Line transporterar åländska supportrar nära arenan. Kan man inte komma till platsen går det också att följa matchen direkt på Elisa Viihde Sport. Nu är det bara resten kvar då! Fotboll är speciellt! Ske det som ska ske. Oavsett faller ingenting på att Åland United inte försöker!204 visningar

Comments


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ÅU-PK35_250524_RGB.jpg
bottom of page