top of page

Sista hemmamatchen i grundserien på lördag

Två omgångar återstår av Nationella Ligans grundserie 2023. Den sista grundseriematchen som spelas på Wiklöf Holding Arena blir Åland United-TPS som sparkas av klockan 16.30 nu på lördag. Läget är som vi vet gäckande. Åland United ligger tvåa, fem poäng före trean HJK och på samma gång sex poäng efter ledande KuPS. Förutsättningarna för höstens Mästerskapsserie skapas genom placeringarna och poängen i grundserien, så det finns allt att spela för.


TPS, som nu koncentrerar sig på att få ett så gott läge som möjligt att säkra sin plats i Nationella Ligan 2024 behöver också de alla poäng de kan få för att vara lugna inför höstens tuffa nedre slutserie. Hela säsongen har man blandat väldigt mycket och även huvudtränaren är annan nu än då lagen senast möttes i en cupmatch i början av juli. Akusti Salonen har tvingats stiga av på grund av hälsoskäl och har ersatts av assisterande tränaren Siiri Välimaa, som alltså nu leder skutan sedan några veckor. TPS har hittills vunnit 4 av de 16 spelade matcherna och alla dessa på bortaplan. PK-35, HJK, ONS och förra helgen FC Honka har alla nedlagts av åbolaget på sina hemmaarenor. TPS har alltså vunnit 50% av sina bortamatcher hittills i år. Det gäller alltså att se upp här.


Lagen har mötts två gånger denna säsong. I Nationella Ligan lyckades Åland United vinna med 5-0 på Övre plan i Åbo och i den omtalade cupmatchen tog det enda till 87e minuten innan man fick hål på åboförsvaret för att sedan vinna en tajt och tuff match med 2-0. Ingen lätt match väntar heller denna lördag, det är helt klart. Nelly Lehtilä toppar TPS interna målliga med 4 fullträffar. Två mindre har Netta Hanhimäki som gör sin första match på Åland sedan i fjol, då hon ju representerade Åland United, gjort.


Åland United jobbar för att hållas med i kampen i toppen. Den tilltänkta oxveckan blev utdragen och nu får man äntligen se ljuset i ändan av tunneln. Lördagens match följs av en hel ostörd träningsvecka innan grundserien avslutas. Louise Andersson och Jacqui Hand fattas ännu ur laguppställningen, men däremot kommer Sarah Troccoli att ha anlänt och det är upp till Steve Beeks om hon spelar eller ej. IFK Mariehamn spelar borta i helgen och tre spelare ur Åland Uniteds trupp kommer att förstärka farmlaget i deras egen kamp om förnyat kontrakt i division 3.


Laget vet att allt ännu är möjligt och att vi nu ska kunna kämpa en match i taget med så komplett trupp det bara går att ha under de förutsättningar vi lever under. Varje match är ett nytt äventyr, men tron är stark och vi vet vad vi kan. Denna match är en väldigt viktig sådan med tanke på hur vi kommer att minnas säsongen 2023. Vi hoppas att alla supportrar kommer till Wiklöf Holding Arena och att de som av någon orsak inte kan ser matchen direkt på Ruutu +. Sen påminner vi om att man kan stötta klubben och visa sitt stöd genom att köpa en stödbiljett på https://www.aub.ax/stodbiljett177 visningar

Comments


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ålandstidningen_ÅU-HONKA_webb.jpg
bottom of page