top of page

Silja Tuominen förstärker offensiven

Vårt femte nyförvärv inför 2023 är Silja Tuominen 23 år. Silja kommer ursprungligen från klassiska Lahtisklubben Kuusysi varifrån hon inför 2018 flyttade till Uleåborg och ONS. Norrifrån kom flyttlasset sedan ner till Tammerfors och Ilves där hon spelat de tre senaste säsongerna.


Siljas offensiva kvalitéer har imponerat på Steve Beeks. Sammanlagt har hon stått för 20 mål i Nationella Ligan av vilka 13 kom under succésäsongen 2021. Hon har också varit med i U23 landslaget.


Silja Tuominen kommer alltså att vara med Åland United och spela på Wiklöf Holding Arena åtminstone över säsongen 2023. Vi önskar henne varmt välkommen och hon själv ser fram emot att få komma till sin nya klubb:

"Jag är verkligen ivrig att ansluta mig till Åland United och jag är övertygad om att detta är det bästa alternativet för mig just nu. Åland United erbjuder fantastiska förhållanden att utvecklas och för att koncentrera sig på fotboll på professionellt vis. Jag ser fram emot att säsongen kör igång och att få utmana mig själv i en ny omgivning, samt så klart att få vara med och hjälpa laget till framgång även denna säsong."


Ännu en offensiv pjäs är klar för Åland United, förutom Silja. Om denna informerar vi i morgon, onsdag.


Bild. Joope Erkkilä

520 visningar

Comments


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
annons_ålandstidningen_ÅU-Ilves-160424 kopiera.jpg
bottom of page