top of page

Signy stannar två år till

Vi kan informera att vår anfallsspelare Signy Aarna har gjort klart med ett nytt avtal med Åland United, som sträcker sig över säsongerna 2021 och 2022. Signy, som är en ordinarie startspelare i Estlands landslag kom till ÅU inför säsongen 2018 från Pallokissat i Kuopio där hon hade spelat i många år sedan hon kom till Finland från sin fostrarklubb FC Lootos i Estland.


Signy har tillfört anfallsspelet en hel del under sina år hittills. Sammanlagt har hon spelat 73 tävlingsmatcher för Åland United och i dessa gjort 22 mål, av vilka 3 har kommit till under ligaspelet 2020. Den pågående säsongen har varit lite tung för Signy, med skador och lite motigheter, men hon är och har varit en riktig klippa då det gäller lojalitet och lagkänsla. Spelare som Signy är oerhört viktiga för laget både på och utanför planen. Därför är vi glada att hon tänker sig spela kvar här för oss i två säsonger till.


Signy själv trivs på Åland och i Åland United:

"Jag är mer än lycklig att få vara en del av Åland Unitedfamiljen de kommande två åren. Åland United betyder så mycket mera för mig än bara att vara en fotbollsklubb. Jag är tacksam för den tillit man visar mig trots att denna säsong inte har varit så lyckad för mig på personlig nivå. Jag vet att jag har mycket i mig ännu att ge för klubben."


Inkommande söndag är Signy och resten av laget i Esbo för att spela hem klubbens tredje ligaguld. För Signys del blir det den fjärde ligamedaljen, då hon hittills har två brons med Åland United och ett med Pallokissat. Vi önskar henne lycka till i matchen samt i alla dem hon kommer att spela under de två kommande säsongerna.439 visningar

Comments


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ålandstidningen_ÅU-HONKA_webb.jpg
bottom of page