top of page

Signy är klar för 2020

Signy Aarna har undertecknat ett avtal som gör att hon fortsätter med oss i Åland United över säsongen 2020. Estniska landslagsforwarden Aarna, 28 år kommer ursprungligen från sin moderklubb FC Lootos varifrån hon säsongen 2014 flyttade över till Pallokissat i Damernas Liga. (Vi kan nämna att hon redan 2012 varit på provspel med Åland United och tackat nej till ett kontraktsförslag). I Kuopio bedrevs sedan 4 säsonger innan hon inför 2018 äntligen fattade beslutet att acceptera Åland Uniteds bud. 2020 blir alltså den tredje säsongen hos oss för Signy som hittills gjort 55 mål i Damernas Liga, av vilka 10 för Åland United. Utöver detta har Signy nätat 9 gånger i cupen under åren i Åland United.


Signy Aarna har alltså vandrat en lång väg och känner att hon vill ge fotbollen ytterligare en chans i det som hon faktiskt kallar "sitt andra hem", Åland United och Åland i allmänhet:

"Jag är tacksam över att ha getts möjligheten att spela för Åland United även nästa säsong. Jag är lycklig att klubben ser mig som en del av framtida planer. Jag både känner och vet att jag ännu har så mycket i mig som fotbollsspelare och jag vill uppnå dessa saker här på Åland. Att spela i Damernas Liga i Finland på den nivå jag vill spela är en utmaning för mig och jag kan inte mera tänka mig att någonsin spela för ett annat finländskt lag än Åland UnIted. "


Åland United är tacksamma över Signys vilja att binda sig och till en del rota sig hos oss. Vi har just nu fyra spelare klara för säsongen 2020. Signy Aarna, Rebecca Björkvall, Monica Hagström och Selma Viktorsson.


För alla dessa gäller ligamatch på WHA inkommande lördag mot IK Myran. Alla välkomna dit och se laget spela från och med klockan 17.00.


Bild: Edit Virta230 visningar

 köp stödbiljett: 

thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
bottom of page