top of page

Semifinal i cupen!

📷📷📷📷📷📷📷

📷 📷 📷 📷 📷 📷

Då var det dags för semifinal. Klockan 15.00 sparkas matchen mellan FC Honka och Åland United igång i översta våningen av idrottskomplexet Esport Center i Hagalund, Esbo. Detta är första gången Åland United tagit sig så här långt i Damernas Finlands Cup och naturligtvis är koncentrationen på topp. Dessutom fungerar matchen som ett genrep inför premiären i damernas Liga som sker nästa helg i Dickursby borta mot TiPS.

Honka, som vunnit denna tävling några gånger har förändrats en hel del från det lag som spelade på WHA i oktober då Åland United säkrade ligabronset. För att nämna exxempel har spelare som Anna Vlasoff (PK-35 Vanda), Anna Auvinen, Jutta Rantala (båda HJK) och Linda Nyman (Kungsbacka) lämnat laget, precis som förstås Paula Myllyoja som ju numera spelar för oss. Nya tränaren Rosa Lappi-Seppälä har kompenserat förlusterna med endel unga spelare och så värvningar av Milla-Maj Majasaari, Alina Schrey och Wilma Spets (alla från TPS) samt Riikka Hannula som återkommer från Sassuolo i Italien, bara för att nämna några.

Framför allt Riikka Hannula har spelat en stor roll under vintern då hon har öst in mål såväl i cupen som i träningsmatcher. Den helt nykomponerade backlinjen styrs upp av landslagsbacken Elli Pikkujämsä och det centrala mittfältet är stabilt i och med spelare som Saara Lappalainen, Spets och förstås djupledslöpande Milla Punsar som tillsammans med nygamla Dana Leskinen kan ställa till med problem i motståndarförsvar. Honka är ett lag med ungdomlig iver understött med viss rutin och en väldigt hög högstanivå på vissa spelare. Därmed kommer laget att vara en svår nöt att knäcka för varje motsåndare. Om man dock får dem i skruvstäd kan raset i sin tur bli drastiskt.

Åland United strävar efter att anta utmaningen och kämpa om en plats i cupfinalen för första gången. (2010 spelade laget final, men då var det fråga om Ligacupen). Under veckorna sedan den senaste matchen har mycken aktivitet skett både inom landslagens ramar och hemma på Åland. Vi börjar ha spelare som dragits med skador med i truppen igen och en par nya smällar har också noterats. Nu på lördag är med säkerhet Rebecca Björkvall, Elsa Viktorsson och Olivia Mattsson på sidan av truppen. Alla övriga är i hel-, eller deltidsform att prestera 100% på planen.

Paula Myllyoja, som ju de senaste säsongerna har spelat för just Honka är inspirerad av stunden: "Självklart är det speciellt att möta Honka. Första gången är ju alltid första gången och därför är det ju fint att vi fick det redan nu i mars, så det är överstökat sen. I och för sig är detta Honka nog i mycket ett annat lag än det jag spelade för, men visst ska det bli spännande att mötas."

Även Samuel Fagerholm ser det som en bra sak att möta Honka i detta skede: "Det är roligt att så här tidigt på året få spela en spännande semifinal match. Det kommer troligen även vara ett riktigt bra test inför ligapremiären. Vi har haft en positiv försäsong prestations och resultatmässigt. Denna match blir ännu ett steg i att förstå varandra bättre på planen och slipa på spelmodellen. En tuff utmaning mot ett nytt och ungt Honka."

Matchen börjar alltså klockan 15.00 och vi försöker hålla er uppdaterade via vår Facebooksida. Om ni inte reser till Esbo och hejar på plats förstås!


4 visningar

Comentários


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ÅU-PK35_250524_RGB.jpg
bottom of page