top of page

Semifinal i cupen!

DĂ„ var det dags för semifinal. Klockan 15.00 sparkas matchen mellan FC Honka och Åland United igĂ„ng i översta vĂ„ningen av idrottskomplexet Esport Center i Hagalund, Esbo. Detta Ă€r första gĂ„ngen Åland United tagit sig sĂ„ hĂ€r lĂ„ngt i Damernas Finlands Cup och naturligtvis Ă€r koncentrationen pĂ„ topp. Dessutom fungerar matchen som ett genrep inför premiĂ€ren i damernas Liga som sker nĂ€sta helg i Dickursby borta mot TiPS.

Honka, som vunnit denna tĂ€vling nĂ„gra gĂ„nger har förĂ€ndrats en hel del frĂ„n det lag som spelade pĂ„ WHA i oktober dĂ„ Åland United sĂ€krade ligabronset. För att nĂ€mna exxempel har spelare som Anna Vlasoff (PK-35 Vanda), Anna Auvinen, Jutta Rantala (bĂ„da HJK) och Linda Nyman (Kungsbacka) lĂ€mnat laget, precis som förstĂ„s Paula Myllyoja som ju numera spelar för oss. Nya trĂ€naren Rosa Lappi-SeppĂ€lĂ€ har kompenserat förlusterna med endel unga spelare och sĂ„ vĂ€rvningar av Milla-Maj Majasaari, Alina Schrey och Wilma Spets (alla frĂ„n TPS) samt Riikka Hannula som Ă„terkommer frĂ„n Sassuolo i Italien, bara för att nĂ€mna nĂ„gra.

Framför allt Riikka Hannula har spelat en stor roll under vintern dÄ hon har öst in mÄl sÄvÀl i cupen som i trÀningsmatcher. Den helt nykomponerade backlinjen styrs upp av landslagsbacken Elli PikkujÀmsÀ och det centrala mittfÀltet Àr stabilt i och med spelare som Saara Lappalainen, Spets och förstÄs djupledslöpande Milla Punsar som tillsammans med nygamla Dana Leskinen kan stÀlla till med problem i motstÄndarförsvar. Honka Àr ett lag med ungdomlig iver understött med viss rutin och en vÀldigt hög högstanivÄ pÄ vissa spelare. DÀrmed kommer laget att vara en svÄr nöt att knÀcka för varje motsÄndare. Om man dock fÄr dem i skruvstÀd kan raset i sin tur bli drastiskt.

Åland United strĂ€var efter att anta utmaningen och kĂ€mpa om en plats i cupfinalen för första gĂ„ngen. (2010 spelade laget final, men dĂ„ var det frĂ„ga om Ligacupen). Under veckorna sedan den senaste matchen har mycken aktivitet skett bĂ„de inom landslagens ramar och hemma pĂ„ Åland. Vi börjar ha spelare som dragits med skador med i truppen igen och en par nya smĂ€llar har ocksĂ„ noterats. Nu pĂ„ lördag Ă€r med sĂ€kerhet Rebecca Björkvall, Elsa Viktorsson och Olivia Mattsson pĂ„ sidan av truppen. Alla övriga Ă€r i hel-, eller deltidsform att prestera 100% pĂ„ planen.

Paula Myllyoja, som ju de senaste sÀsongerna har spelat för just Honka Àr inspirerad av stunden: "SjÀlvklart Àr det speciellt att möta Honka. Första gÄngen Àr ju alltid första gÄngen och dÀrför Àr det ju fint att vi fick det redan nu i mars, sÄ det Àr överstökat sen. I och för sig Àr detta Honka nog i mycket ett annat lag Àn det jag spelade för, men visst ska det bli spÀnnande att mötas."

Även Samuel Fagerholm ser det som en bra sak att möta Honka i detta skede: "Det Ă€r roligt att sĂ„ hĂ€r tidigt pĂ„ Ă„ret fĂ„ spela en spĂ€nnande semifinal match. Det kommer troligen Ă€ven vara ett riktigt bra test inför ligapremiĂ€ren. Vi har haft en positiv försĂ€song prestations och resultatmĂ€ssigt. Denna match blir Ă€nnu ett steg i att förstĂ„ varandra bĂ€ttre pĂ„ planen och slipa pĂ„ spelmodellen. En tuff utmaning mot ett nytt och ungt Honka."

Matchen börjar alltsÄ klockan 15.00 och vi försöker hÄlla er uppdaterade via vÄr Facebooksida. Om ni inte reser till Esbo och hejar pÄ plats förstÄs!


3 visningar

 köp stödbiljett: 

thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
bottom of page