top of page

Samuel says: "Vi vill ha medalj!"

Då hela laget, inklusive landslagsspelarna är tillbaka för att fortsätta Ligaspelet har man passat på att utvärdera det som varit, samt att blicka framåt. Samuel Fagerholm ger här sina egna ord på just detta med hopp om att alla våra supportrar och många till sluter upp redan på lördag då vi tar emot ONS på WHA klockan 17.00:


Detta säger Samuel:

" Innan säsongen började så enades vi i laget kring 3 olika grupper av målsättningar:


1.Bli en ”High performance group”, ett lag som kan prestera tillsammans trots motgångar. Där människor får växa och våga uttrycka sig, där spelare utvecklas och där vi kan ställa krav på varandra. I mångt och mycket har vi kommit en bra bit på vägen där. Gruppen känns väldigt stabil, samhörig och målmedveten trots delvis haltande resultat.


2. Att skapa en starkare identitet till Åland och ge tillbaka till samhället på olika sätt. Det har vi bland annat gjort med vårt Östersjöprojekt som fortgår. Väldigt många spelare är tränare för olika fotbollslag. Vi deltar i olika event och skapar även egna. Så även här har vi lyckats väl.


3. I den tredje gruppen har de sportsliga målsättningarna legat och det är där vi inte lyckats fullt ut ännu, fast det är ju också svårt att helt bedöma eftersom som större delen av serien ännu ska spelas. Vi har ofta men inte alltid gjort fina prestationer som tyvärr inte alltid lett till de resultat vi siktat på. Det är här vi behöver lägga mest fokus helt klart. Vi har äntligen börjat hitta vårt sätt att spela på med detta lag och även om det inte syntes i resultat i de sista matcherna så kunde de som tittade ändå se en markant skillnad i tydligheten i hur spelarna agerade. Jag är säker på att det kommer ge oss många poäng under resterande del av säsongen.


Vi har nu laddat om och i måndags var laget samlat igen, vi ska fortsätta jobba vidare på det vi byggt så här långt och nu finns bara ett sikte, att införskaffa ännu en medalj, varför sikta lägre? Vi tror oss ha funnit rätt detaljer att förändra i vårt spel för att kunna vinna ännu flera matcher. Vi är enade, bollen är rund, nu kör vi! "132 visningar

Comments


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ÅU-PK35_250524_RGB.jpg
bottom of page