top of page

Revanschjakt mot HJK på söndag

Ingen kan ha missat det senaste mötet mellan Åland United och HJK som spelades i våras på Wiklöf Holding Arena. En väldigt tuff och dramatisk drabbning som sedan på övertid avgjordes genom ett feldömt mål till HJKs fördel och bortaseger 1-2. Det finns mycket där i sommarvärmen som behöver rensas, men om inte annat är söndagens möte som sparkas av klockan 13.00 på Bolt Areena i Helsingfors en kamp om medaljläget.


Arttu Heinonens lag har svängt från sida till sida under säsongen. I säsongsstarten förlorade man mot Honka och i juni tryckte TPS dit dem med hela 3-0. Å andra sidan har man spelat inspirerat och väldigt rörlig och ungdomlig anfallsfotboll och tex manövrerat ut KuPS med 4-0 på bortaplan. Just bortaplan, som ju tex också var fallet då man slog Åland United i våras har konstigt nog visat sig passa HJK bättre än den egna Bolt Areena. Bägge förlust har kommit just hemma och dagsformen har visat sig vara ett faktum som påverkar prestationen, något överraskande med tanke på den stora spelartruppen man har till förfogande.


Det sjuder mycket ungdom kring HJK. De främsta målskyttarna så här långt är Lottorna Lindström och Kalske med 6 och 4 mål var. Ria Karjalainen, som inte heller är lastgammal fyller på med 3 gjorda strutar. Förutom de ivriga ungdomarna finns det nog också en rutinerad sektion, i form av målvakten Annika Laihanen, Mittbacken Mimmi Nurmela och så klart mittfältaren Linda Nyman, som tillsammans med de unga och lite äldre ungdomarna stabiliserar upp spelet. HJK är som alltid endast ute efter att vinna. De lyckades redan i våras ta den första titeln i och med Nationella Cupen. Nu slåss de för att upprätthålla positionen som tvåa i Nationella Ligan i en match som inte kommer att lämna någon oberörd.


Åland United återvände före midsommar till segertåget då man lyckades kamma hem tre poäng hemma mot HPS. Nu ligger kamp i luften då bara tre poäng skiljer lagen åt i tabellen. Steve Beeks har i stort hela truppen att tillgå. Jacqui Hand har åkt iväg på VM uppdrag med Nya Zeeland och Louise Andersson är fortsatt i rehabskick. IFK Mariehamns damer spelar borta under lördagen och det bestäms i ett sent skede om någon därifrån också dyker upp på Bolt Areena på söndagen eller ej.


Mycket stor match i sommarvärmen alltså nu på söndag. Alla som finns i närheten och kan behövs för att stöda laget på plats. Biljetter kan köpas här https://hjk.lippu.fi/webshop/webticket/bestseatselect?eventId=26&el=true Avspark klockan 13.00 alltså. Kan man inte vara där, då sänds det hela direkt i Ruutu+ som brukligt har blivit.


Foto Sascha Zachhuber147 visningar

Комментарии


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ÅU-PK35_250524_RGB.jpg
bottom of page