top of page

Regerande mästaren Anna Nurmi till Åland United

Som den 12e presenterade spelaren för Åland United 2023 introducerar vi härmed Anna Nurmi, som gjort klart för nästa säsong på Wiklöf Holding Arena. Anna, född 1997, representerade den gångna säsongen självaste Finländska Mästarna KuPS där hon spelade 19 matcher i Nationella Ligan och gjorde ett mål. Dessutom var hon med om den dramatiska UWCL kampen där KuPS efter fyra internationella matcher var väldigt nära att gå in i gruppskedet med topp16.


Anna Nurmi anslöt för säsongen 2020, från PK-35 till TiPS där hon under sina två säsonger fick vara med om två medaljfester då laget kom på silverplats både 2020 och 2021. Det förstnämnda året fick hon ett silver även i cupen då Åland United ju tog hem finalen i Myrbacka. Det är alltså en spelare van vid framgångsrika lag vi får med oss här.


Anna, som främst är tänkt att husera i ytterbacksposition ser fram emot klubbytet: "Jag väntar ivrigt på den kommande säsongen och alla nya utmaningar med laget. Jag vill göra mitt bästa för att hjälpa Åland United nå framgångar även inkommande år. Jag har hört mycket positivt om laget och verksamheten. Jag är övertygad om att Åland United är den bästa klubben för mig just nu att utvecklas i och ta nästa steg i karriären."


Åland United önskar Anna Nurmi välkommen och ser fram emot att presentera fler lagkamrater till henne under den närmaste tiden.746 visningar

Comentarios


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ålandstidningen_ÅU-HONKA_webb.jpg
bottom of page