top of page

Pille Raadik dubbeljobbar 2023

Åland Uniteds mesta spelare genom alla tider, Pille Raadik kör vidare. Redan i fjol såg man hennes 11e säsong i klubben som ett bonus. I februari spelades en testimonialmatch där hon hyllades av såväl Åland United, som det estniska landslaget i en vänskapsmatch de två lagen emellan. Hur det nu var fanns Pille med under hela säsongen och tog en ordinarie plats som ytterback under slutet, som ledde till både cupguld och ännu en bronsmedalj i Nationella Ligan.


Pille kommer att finnas med oss även 2023, för det tolfte året i följd. Detta år tar hon steget över till tränarstaben och fungerar som en av de assisterande tränarna på samma gång som hon håller sig färdig att spela om Steve Beeks så vill. Hon bär alltså såväl tränar- som spelaransvar under träningar och även vid matcher då hon behövs.


Det är lätt att tycka att Pille är en självskriven del av Åland United och ta det för givet att hon ska finnas där efter alla dessa år. Vi i klubben är dock väldigt tacksamma att hon ställer sig till förfogande och vill fortsätta sin karriär och fördjupa den genom sina insatser i tränarstaben.


Pille själv är nöjd och glad över situationen:

"Det känns så fint att ännu ha en möjlighet att vara en del av Åland United. Min roll kommer att vara lite annorlunda, men jag ser fram emot det. Jag hoppas jag kan hjälpa laget med min erfarenhet och att vi ska ha stora framgångar detta år."


Tränarstaben är därmed komplett i årets Åland United. På spelarsidan är det, som nämnts, endast en målvakt till som fattas. Snart börjar tävlingslika matcher, hemma på Wiklöf Holding Arena. Den 11/2 kl 17.00 möter Åland United PK-35 från Helsingfors i den nya tävlingen Nationella Cupen. Före det träningsmatch i Stockholm mot Hammarby inkommande lördag. Då ska Pille spela, eller åtminstone coacha.547 visningar

Comments


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ÅU-PK35_250524_RGB.jpg
bottom of page