top of page

Paula klar för Serie A

Silly Season är en term som har sina orsaker. I dag kan vi informera att Åland United, genom sin första spelarförsäljning genom tiderna har friställt Paula Myllyoja att från och med inkommande vecka tillhöra Pink Bari i italienska Serie A. Klubben föll egentligen ur serien i våras, men fick en ny chans genom kabinettbeslut och har nu beslutat sig för att förstärka laget för att hållas kvar i ligan, som ju även innehåller jättar som Juventus, AC Milan och så vidare.


Paula, som ju anslöt till Åland United i vintras har varit en väldigt viktig del av vårt lag, både på och utanför planen. Att i 35 års ålder få ett erbjudande om en första utlandskontrakt i ett sådant fotbollsland som Italien är en för stor grej för Åland United att hindra henne från.


Paula Myllyoja själv är väldigt inspirerad på samma gång som hon så klart är lite tagen av att allt gått så fort:

”Jag är så klart jätteivrig över denna flytt. Vi pratar ju faktiskt om en barndomsdröm, som att spela professionellt i Serie A.

I vintras då jag flyttade till Åland kände jag ganska lika faktiskt. Min första möjlighet att koncentrara mig 24/7 på fotboll har varit väldigt givande och jag har verkligen njutit av livet här.


Åland är en vacker plats och förhållandena för professionell fotboll är lysande. Jag hoppas att jag hunnit säga detta tillräckligt ofta och att jag även kunnat ge någonting lite tillbaka till denna fantastiska ös fotbollssamhälle.

Jag är speciellt tacksam för de underbara människorna i laget. Såväl spelare, ledare som funktionärer har gjort min tillvaro så välkommen och jag har varit väldigt tagen över allt detta. Jag finner inte ord för allt det goda jag känner och tänker kring laget och alla individer i och runt det. Allt detta kommer jag att sakna massor.


Jag känner att Åland United har gett mig en god plattform för att kunna flytta utomlands och spela. Jag hoppas att allt fler spelare ska få uppleva det samma i sina karriärer och liv som jag fått under dessa fem månader. Tiden här har varit en tid då jag fått växa som människa. Jag är lycklig att jag fick vara här precis under just denna tid av mitt liv. Nu visade det sig i alla fall vara läge att ta fast på en fantastisk möjlighet att ännu en gång få utmana mig själv till max samt att ta ut all glädje ur livets outgrundliga oförutsägbarhet. ”


Paula kommer att träna veckan ut med Åland United, samt vara delaktig i lördagens cupmatch mot FC Espoo. Därefter packas grejerna och Pink Baris försäsongsläger börjar i Italien tisdagen den 6/8. Vi tackar redan nu Paula för det inflytande hon haft på laget och hela klubben under sin korta tid här, samt önskar lycka till och på återseende!


Åland United blickar framåt och arbetar hårt för att få till ett ersättande koncept då Paula nu lämnar laget. Målet är fortsättningsvis, förutom att gå vidare i cupen, att blanda sig i medaljstriden i Damernas Liga under hösten.661 visningar

Comments


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ÅU-PK35_250524_RGB.jpg
bottom of page