top of page

På tisdag kör vi igen. PK-35 hemma på Wiklöf Holding Arena

Matcherna duggar tätt även denna vecka. Förra tisdagen var det meningen att PK-35 från Helsingfors skulle resa till Åland för just denna match. Då var väderleksprofetiorna så pass oroande att Finlands Bollförbund valde att flytta alltihop. Nu, precis en vecka senare blir det verklighet.


Veckan som gick har ändå bjudit på spel. Åland United var i Kuopio på lördagen och tappade aningen i tätkampen genom en klar 0-4 förlust på Väre Areena. PK-35 i sin tur spelade på fredagen och stod inför samma förlustsiffror mot HPS på hemmaplan. Detta är således en släpande match i den 15e omgången och bägge lags 16e ligamatch. Åland United ligger tvåa och har med en seger möjlighet att komma sex poäng efter ledande KuPS och rycka fem poäng iväg från HJK som ligger trea. PK-35 i sin tur ligger på kvalplats, alltså nionde och behöver alla poäng de kan ta för att komma i läge för slutspelet som inleds i september.


Rami Rantanens lag har kämpat på och tagit en par segrar, mot ONS och TPS i juni, samt fått oavgjort mot Honka, Ilves (två gånger) och HPS. En gedigen ryggrad har laget, men man har inte riktigt kommit åt att ta ut svängarna denna säsong. Fyra spelare delar på den interna skyttedrottningtiteln för tillfället med 2 mål var gjorda. Dessa är Ada Lindroth, Hertta Laurinkoski, Pia Tavi och Steffi Hassinen. Trotjänare som Minea Lassas och Vilma Oksanen håller upp kvaliteten, men det har som sagt varit tungt. Då Åland United gästade Rönnbacka i våras slutade det hela 4-0 till bortalaget. Mycket har dock hänt sedan dess.


Åland United har bedrivit de senaste dygnen med en tung resa till- och framför allt hem från Kuopio. En tung förlust bearbetas fort och måndagen har varit fråga om återhämtning samt förberedelser för tisdagens match. Den tunna men tappra truppen kämpar på och dagens form får avgöra Steve Beeks prioriteringar i laguttagningen. Louise Andersson och Jaqcui Hand är inte tillgängliga, det är klart. Aada Törrönen närmar sig efter att redan varit med i truppen i lördags. IFK Mariehamn har inte match, så även de spelarna som brukar förstärka farmlaget finns att tillgå. Med tillförsikt ger man sig in i fajten, som alltså kan ge ett riktigt tillfredställande tabelläge bara man klarar av att göra sitt jobb på rätt nivå.


Matchen börjar klockan 18.30. Åland United behöver mycket stöd, så vi hoppas ålänningarna söker sig till platsen i ymniga skaror. Kan man inte komma går det hela att se direkt på Ruutu+. Vill du visa att du stöder Åland United kan du dessutom köpa en så kallad Stödbiljett via vår nya sida https://www.aub.ax/stodbiljett . Nu behövs du för att visa att Åland United behövs!

162 visningar

Comments


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ålandstidningen kopiera.jpg
bottom of page