top of page

På söndag får vi besök av AIK

Trots att Åland United redan spelat två matcher denna vinter är det först nu, söndagen den 9e februari dags för årets första träningsmatch på försäsongen. Den kommer också in som en förberedelse inför cupens kvartsfinal som spelas sen följande söndag. Nu är det i alla fall AIK från Solna och Sverige som ska äntra Eckeröhallen.


AIK har brukat besöka oss ganska ofta under de senaste åren. Vi har kopplingar mellan klubbarna på olika nivåer. En av lagets huvudtränare är före detta ÅU spelaren och infödda åländskan Caroline Sjöblom. Som spelare i laget ser vi detta år två andra före detta ÅU spelare, nämligen Sara Nordin och Jenny Danielsson. Tyvärr verkar det som om publiken i Eckeröhallen inte skulle få se Jenny denna gång, åtminstone i spel, men nya Sportchefen, gamla storspelaren i bland annat Umeå IK och Finlands landslag Anne Mäkinen har värvat friskt. Även målvakten Milla-Maj Majasaari är hämtad från den finländska ligan. Majasaari som gjorde några säsonger för TPS spelade i fjol för FC Honka. Sen har vi ju så klart även våran Emelie Johansson, som nu gör sin tredje säsong med oss i Åland United, efter att ha kommit just från AIK. Man kan säga att vi har ytor att beröra mellan lagen och klubbarna.


AIK som satsade hårt kom fjärde förra säsongen i Elitettan, precis bakom Hammarby som i sin tur gästar oss senare under februari. Förra helgen spelade man sin första träningsmatch för vintern, mot finländska liganykomlingarna PK-35 (de från Helsingfors alltså). Efter att ha åkt på ett baklängesmål redan i den första minuten blev det en 2-3 hemmaförlust för AIK i den matchen och nya tag alltså inför denna helg. Få se om Damernas Ligas standard ska visa sig ligga snäppet över Elitettans. I en träningsmatch är ju sällan slutresultatet i fokus, men något litet sådant kunde man få det till om Åland United kunde slå AIK denna helg.


Hemmalaget får ju ställa upp utan Rebecca Björkvall som nog inte spelar på en lång tid tyvärr. Även Anna Tamminen utgår ur helgens matchtrupp precis som troligen Tilde Hellund. Cornelia Baldi Sundelius kommer däremot till spel. Vår nya målvakt ser fram emot att debutera i Åland Unitedtröjan efter några veckors träning och boende här på Åland:

" Den första tiden här på Åland och i ÅU har varit väldigt bra. Jag trivs verkligen i laget och känner redan att jag tagit steg framåt i min utveckling. Matchen mot AIK ska bli riktigt kul att spela, dels eftersom det blir min första match i ÅU tröjan men också eftersom det är mot ett svenskt motstånd. Jag växte upp som Hammarbysupporter, så AIK är ett lag jag gillar att vinna mot och med tanke på hur bra vi spelade mot TPS borta tror jag att våra chanser är goda."


Hur Åland United använder sig av chanserna och hur laget ser ut nu, i början av februari kan man komma och ta sig en titt på denna söndag klockan 15.00 i Eckeröhallen. Åland United är i försäsongsform och siktar högt! Missa inte en sekund mer än du måste.187 visningar

Comments


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ålandstidningen_PK35V-ÅU.jpg
bottom of page