top of page

På onsdag gäller det!

Då var det tre omgångar kvar av Nationella Ligan 2023. HJK, som på söndagen förlorade cupfinalen mot KuPS med hela 0-5 reser till Mariehamn och Wiklöf Holding Arena nu på onsdag för att kämpa om medaljer. Man har ännu teoretisk chans till mästerskapet, trots att KuPS genom att ta ett enda poäng till på dessa tre sista matcher har vunnit. Silverkampen går dock het och här finns även Åland United med. Tre poäng efter tvåan HJK hotar man uppåt och onsdagens drabbning blir en väldigt stor sådan sett till just siverracet.


HJK hade som sagt en tuff helg, men kommer i ligaspelet till Åland med en fyra matcher lång segersvit. Den senaste segern togs just mot KuPS som besegrades med 4-2 på hemmaplan i mitten av september. HJKs senaste förlust inkasserades för övrigt också mot just KuPS, borta den 8 augusti med klara 0-4. Efter det har man spelat oavgjort mot PK-35 Vanda och sedan alltså tagit fyra raka segrar.


Det svänger mycket kring Arttu Heinonens HJK. Ett ungt lag som stabiliseras upp av några rutinerade spelare, som Linda Nyman, Mimmi Nurmela, Maaria Roth, Iina Salmi och Annika Laihanen för att nämna några. Riktigt heta ungdomar, främst då förstås Lotta Lindström, som leder skytteligan med 17 gjorda mål, men även sådana som Milja Kiviranta, Lotta Kalske och Helmi Raijas har gjort livet surt för många motståndare detta år. Sedan lagen möttes senast, då i Helsingfors i början av juli (Seger med 4-1 för Åland United) har laget förlorat Joanna Tynnilä, som gått till Brann i Norge. Däremot har nämnda Iina Salmi förstärkt laget lite högre upp i banan. HJK längtar så starkt efter att vinna någonting så förlusten i helgen kan vara svår att skaka av sig. Ett silver är dock alltid bättre än ett brons, så allt krut som finns kommer helt säkert att laddas i Wiklöf Holding Arenas omklädningsrum på onsdag.


Åland United har fördelen att ha fått samla sig och träna efter landslagsuppehållet. Jacqui Hands situation är lite oklar inför matchen, men tex hela ungdomsgardet som spelat med IFK Mariehamn är tillbaka till Åland Uniteds förfogande och Steve Beeks kommer att ha en förhållandevis stor matchtrupp att ta ut laget från. Även för hemmalaget är ju silver, som vore klubbens tredje efter andraplaceringarna 2012 och 2014 är ju ett snäpp bättre än brons, så kampen står tuff mellan två lag som vill avsluta säsongen med flaggan i topp.


Åland United-HJK börjar klockan 18.15 denna onsdag. Som vanligt direktsänds det hela i Ruutu+ och kan man inte närvara kan man köpa en stödbiljet från https://www.aub.ax/stodbiljett för att visa sitt stöd för laget, samt att Åland United behövs!179 visningar

Comments


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ÅU-PK35_250524_RGB.jpg
bottom of page