top of page

På lördag ska det spelas igen. Hemma på Wiklöf Holding Arena mot ONS!

En kort spelpaus föranledd av landslagsuppehåll är nu till ända och Nationella Ligan fortsätter, VM till trots, nu på lördag. klockan 16.30 sparkar matchen mellan Åland United och ONS från Uleåborg av på Wiklöf Holding Arena.


Den långa hösten, som startar nu under sommaren för med sig en tuff kamp för bägge lag. För ONS gäller det att få tag i några poäng och kunna börja kämpa om att eventuellt inte bli direkt degraderad från jumboplaceringen man ligger på. Åland United i sin tur behöver lägga allt sitt kunnande på att hållas med i medaljracet. Få misstag tillåts och hela klubben behöver samverka för att laget ska kunna spela väl.


ONS ligger som sagt sist i tabellen efter elva spelade matcher och har ännu inte tagit en enda poäng. Toni Koskinens lag har stundtals nog visat upp riktigt positiv fotboll, men sett över hela matcher har man helt enkelt inte räckt till och försluster har följt på varandra. Endel mål har man ändå mäktat med. Flest sådana har U23 landslagsspelaren Sara Sievistö hunnit med, 5 stycken. Aurora Harila har gjort 2 mål och Piita Kytölaakso och Inka Sarjanoja har nätat var sin gång. Alla som följer inhemsk fotboll vet att juli och augusti är månader då resultaten kan kasta väldeligt. ONS kommer att ta poäng och även vinna matcher i år. Åland United får se till att detta inte händer nu på lördag


Hemmalaget är, som känt aningen decimerat. De övriga landslags- och öspelsspelarna är nog alla tillbaka. Bara Jacqui Hand som spelar VM är ute i Världen. Taylor Aylmer hör inte heller mera till truppen då hon skrivit kontrakt med Racing Louiseville FC i USAs NWSL liga. Louise Andersson är inte ännu klar för spel, men resten av truppen finns tillgänglig för Steve Beeks och hans tränarteam.


En viktig match alltså igen på lördag. Denna tjänar som en god väckare inför den tuffa tvåveckorsperioden som startar nästa helg. Vi hoppas få mycket folk till läktaren denna helg. Går det inte att komma sänds matchen igen på Ruutu+ i direktsändning. Nu börjar andra halvlek. Kom och stöd ditt lag!197 visningar

Comments


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ålandstidningen_ÅU-HONKA_webb.jpg
bottom of page