top of page

På lördag är Åland United i Myrbacka

Alla som också bara lite har följt Åland United i några år vet att Myrbacka stadion är ett väldigt svårt ställe att vinna på. Åtminstone om arenans hemmalag PK-35 Vanda står för motståndet. Mången ÅU supporter minns säkert gärna cupfinalen 2020 där vi för första gången tog hem pokalen just därifrån. Då var dock motståndaren TiPS. Senast vi besökte stället var i sista omgången av förra årets Nationella Liga. Då slutade matchen 2-2 och bronsmedaljerna kunde säkras. Det är dock inte många gånger under åren som 3 poäng har åkt med Vikingline Buss från Myrbacka, via Åbo och hem till Åland. Detta bara som en ögonöppnare för de, som förblindats av 6-0 segern som togs just mot PK-35 Vanda i början av maj hemma på Wiklöf Holding Arena. Det har strömmat mycket vatten i alla hav sedan dess.


Nu, då lagen möts i den 13e omgången ligger Åland United tvåa och PK-35 Vanda fyra i tabellen. Jari Väisänens lag har varierat väldigt mycket i sin framtoning och nu senast, då serien fortsatte efter den lilla pausen fick man 2-2 borta mot Honka. I början av säsongen hade man många av de rutinerade spelarna skadade. Nu har många av dem kryat till sig och finns tillgängliga för spel. Annat nytt sedan i våras är kvicka Ilona Walta som kommit från HJK. Mycken spridning har man också på målskyttarna. Lagets interna skytteliga toppas av lagkaptenen Sanna Saarinen och Reetta Suomela med tre mål var gjorda. Hemmalagets styrka ligger som vanligt i traditionen att behärska arenan, samt i den rutinerade tränarstabens vinnarkultur. Det blir en tuff eftermiddag för Åland United.


På Wiklöf Holding Arena har verksamhet rått hela veckan. Fortsättningsvis är det ännu bara Louise Andersson och VM spelande Jacqui Hand som är otillgängliga. IFK Mariehamns damer spelar också i helgen, vilket gör att Steve Beeks får se över vem som reser till Myrbacka och vem som ska spela med farmlaget. Laget är redo för den tuffa uppgiften, som ju inleder den ytterst intensiva tvåveckorsperioden med tre hemmamatcher och två bortamatcher på 14 dagar. Då man går ur denna tunnel den 12 augusti kommer man att kunna skönja hur slutet av säsongen artar sig.


Matchen sparkar av klockan 14.00 nu på lördag, 29/7. På plats är ju allting bäst, men om det inte går kan det hela ses direkt på Ruutu+. Kom dessutom ihåg att stöda klubben genom att köpa stödbiljett (10€ eller valfritt mer) till kontot FI44 6601 0001 0630 64. Märk betalningen med "PK-35 Vanda-ÅU". För Åland United behövs!

Foto Sascha Zachhuber


189 visningar

Comentários


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ålandstidningen_PK35V-ÅU.jpg
bottom of page