top of page

Olivia stannar till 2025

Åland United har uppdaterat Olivia Ulenius kontrakt och kan nu stoltsera med det troligen längsta spelaravtalet i finländsk damfotboll. Olivia, som fyller 15 år senare i april (född 2007) har redan hunnit spela i 5 matcher i Nationella Ligan, samt i 4 cupmatcher. I U15 landslaget har hon också hunnit debutera för Finland och i de tre landskamperna har det blivit ett mål.


Olivia, som utan tvekan är en av Ålands största fotbollslöften genom tiderna har nu förlängt sitt avtal med Åland United att gälla över säsongen 2025. På så sätt hoppas klubben kunna hjälpa henne att i lugn och ro utvecklas och att utan yttre press kunna träna och spela i en nationell toppmiljö ända in i myndig ålder. Vart det sedan bär, det vet ingen. Men Olivia kan i varje fall veta att hon kan finnas på Wiklöf Holding Arena i fyra år till om hon tycker det är roligt.


Åland United är stolta över att kunna få ge Olivia denna chans och att få hjälpa henne att nå sina mål inom fotbollen, så här i början åtminstone. Det är inte vanligt med så här långa kontrakt i damfotbollen, men vi hoppas detta kommer att visa vägen även för andra, både spelare och klubbar att uppnå stabilitet och framförhållning.


Olivia önskas lycka till med den fortsatta satsningen på fotboll. Vill men se henne spela går det bra att komma till Wiklöf Holding Arena då Åland United har hemmamatch. Nästa sådan är på Valborgsmässoafton klockan 18.00 mot ONS. Häremellan åker Olivia med laget på bortamatch i Helsingfors inkommande lördag.249 visningar

Comentários


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ÅU-PK35_250524_RGB.jpg
bottom of page