top of page

Olivia kommer hem!

Olivia Mattsson kommer hem till Åland United för säsongen 2020. Redan 2016 debuterade Pargas IF produkten, via IFK Mariehamn för oss i Damernas Liga. Hon har sedan spelat för Åland United i olika etapper under säsongerna 2017, 2018 och 2019. Hon har hunnit medverka i 58 tävlingsmatcher vari det har blivit 10 mål. Förra säsongen blev det 8 ligamatcher och 3 i cupen.


I somras, efter bortamatchen mot KuPS i juni åkte hon till USA för att spela collegefotboll för NSU Lady Demons i Northwestern State University beläget i Louisiana. Säsongen innebar en andra plats i grundserien och ett slutspel där laget förlorade i finalen. Olivia själv blev uttagen i slutspelets all star lag.


Nu är alltså USA äventyret över och Olivia Mattsson, som under åren hunnit spela både ytterback och även i sin naturligare position på mittfältet tillbaka hemma och ser fram emot att bära åland Uniteds färger på WHA och runtom på landets liga arenor denna säsong:

"Efter en helt fantastisk säsong och upplevelse i USA så känner jag mig ivrig och redo för att fortsätta spela på hemmaplan och utvecklas vidare." Så säger Olivia och vi i Åland United önskar henne varmt välkommen tillbaka!


I och med Olivia Mattsson har vi nu 12 klara spelarkontrakt för säsongen 2020. Arbetet med att dryga ut truppen och fylla några viktiga positioner i laget är i full gång och vi hoppas snart kunna komma med fler nyheter.347 visningar

Komentáře


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ålandstidningen_PK35V-ÅU.jpg
bottom of page