top of page

Nya poäng jagas i Rönnbacka på söndag

Sjätte omgången i Nationella Ligan spelas inkommande helg. Åland United reser till Rönnbacka i Helsingfors och möter PK-35 på den charmiga arenan som i år heter Algeco Areena. PK-35 har haft en tuff inledning och ligger för tillfället nionde i tabellen med 2 poäng efter två oavgjorda matcher (1-1 mot Ilves och 0-0 mot Honka). Förluster har inkasserats mot TPS (0-3), HJK (1-2) och nu senast mot KuPS (0-4). Målskillnaden på fem matcher är således 2-10 och förutom nyförvärvet Hertta Laurinkoski som nätade mot Ilves har Ada Lindroths lobbmål hemma mot HJK etsat sig på näthinnan hos dem som följer Nationella Ligan. Nu under Kristi Himmelsfärdshelgen har man spelat 3e omgången i Cupen och fick verkligen testa avslut då man tog en formidabel 15-0 seger borta mot division 5 laget HJK/West. Huruvida detta har gett Rami Rantanens lag mer flyt i offensiven lär vi få se på söndag. Lite tuffare har den redan tunna truppen i och med Olivia Kåhres skada och nya formationer är att vänta i det tidigare så lovande laget, som nu börjar bli etablerat som ett mittenlag i serien.


Åland United har kunnat använda sig av fördelen att gå in i cupen först i sommar, i och med semifinalplatsen i Nationella Cupen i våras. Därmed har hela veckan kunnat ägnas åt träning. Förutom Louise Andersson och Milla Rosenberg är alla spelare tillgängliga. IFK Mariehamns damer spelar på lördag och det troliga är att Elin Gripenberg, Minna Kurtén, Othilia Nordberg och Cajsa Kronström spelar i den matchen. Steve Beeks kan välja och planera för denna viktiga match och på samma gång även se fram emot toppmatchen nästa helg hemma mot KuPS. Det viktiga är att minnas att för att KuPS matchen ska vara en toppmatch krävs en god arbetsinsats och även poäng i Rönnbacka.


PK-35-Åland United sparkar av klockan 14.00 denna söndag i Helsingfors. Kan man inte vara där går det att se det hela på Ruutu+ som vanligt.


Bild Sascha Zachhuber

145 visningar

Comments


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
annons_ålandstidningen_ÅU-Ilves-160424 kopiera.jpg
bottom of page