top of page

Ny helg. Ny bortamatch i bronsjakten

Nationella Ligans 20e omgång och Mästerskapsseriens 2a spelas denna helg. Åland United reser igen till Rönnbacka i Helsingfors för att möte PK-35. Detta är fjärde gången lagen möts detta år. Först var det i cupens semifinal, då Åland United i Tali fotbollshall tog segern, men först efter förlängning. I Nationella ligan kom PK-35 till Wiklöf Holding Arena i maj och fick stryka på foten med 2-0 till hemmalaget. I augusti möttes lagen igen i Rönnbacka och även då var Åland United bättre med siffrorna 3-1. All statistik till trots väntar en tuff arbetsdag på lördag.


På lördag klockan 14.00 sparkar matchen av på MagneCit Arena i Helsingfors. PK-35 ligger tryggt på femte plats och gjorde ett bidrag till medaljstriden förra veckan då man fick 0-0 borta mot PK-35 Vanda och därmed jämnade ut vägen lite för Åland United, som ju själva spelade oavgjort borta mot HJK. PK-35 Vanda spelar igen hemma denna helg, redan på fredag faktiskt och möter KuPS. Om allt faller sig väl ur åländsk synvinkel kan alltså Åland United ligga trea efter denna omgång. Det kräver dock en vinst i Rönnbacka på samma gång som KuPS vinner i Myrbacka.


Rami Rantanens PK-35 är ett lag som är svårt att nå till då spelet fungerar. En viss brist på riktigt farliga anfallare har man haft och Emilia Kupsanen med sina 9 mål är den som har fått bära största ansvaret. I övrigt är laget som ju börjar vara väldigt välkänt för Åland United ett trevligt spelande fotbollslag med hyfsade spelare, som Elisa Ikonen, Minea Lassas, Vilma Oksanen och många till. Duktiga, men rätt lite spetskompetens. Har laget en bra dag är de ett riktigt tufft motstånd, vilket PK-35 Vanda fick erfara förra helgen, bland annat.


Åland United har nu äntligen kunnat träna en hel vecka tillsammans. Såväl bronsjakten, som den kommande cupfinalen gör sitt till för att hålla ivern på högsta nivå. Truppen har även kunnat träna rätt ostört. Louise Andersson är ju borta för säsongen, men Dana Leskinen är aktivare och aktivare i bollträningen och kan komma att vara aktuell i helgen. Sarah Troccoli har haft lite småproblem men kommer att vara med i matchtruppen vad det sägs dagen inför avresa.


En viktig match igen. Klockan 14.00 i Rönnbacka alltså. Kan man inte komma går det som vanligt att se det hela direkt på Ruutu+.97 visningar

Comments


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ålandstidningen kopiera.jpg
bottom of page