top of page

Netta Hanhimäki till Åland United

Netta Hanhimäki, född 2003 som tidigare i vintras provspelade med Åland United, bland annat i matcherna mot Estland (Bilden) har nu gjort klart med en flytt till Åland.


Netta, som är en spelintelligent miffältare har senast representerar FC Sport från Vasa. Efter att ha lämnat moderklubben Vörå IF och i 16 års åldern varit aktuell i flicklandslag har Netta haft en besvärlig tid med skador och klubbyten. Nu är hon fysiskt färdig för elitsatsning och kommer att flytta till Mariehamn i mitten av april. Ett 1+1 kontrakt startande från inkommande fredag kan dock göra att vi ser henne i ÅUs matchtrupp redan på söndag om läget så kräver. Meningen är dock att Netta kommer efter ligans landslagsuppehåll, breddar träningstruppen och utvecklas under Steve Beeks vingar till en etablerad spelare senast till nästa säsong. En hel del ansvar kommer nog att krävas redan denna säsong vad det verkar.


" Jag är tacksam över möjligheten att få representera Åland United. Här kommer jag att utvecklas såväl som spelare och som människa. Jag väntar ivrigt på att bli en del av säsongen." Så säger Netta som nu förbereder sin flytt och sin skolgång.


Netta Hanhimäki önskas välkommen till Åland United. På samma gång förbereder klubben även en annan värvning, som förhoppningsvis också går i lås under de närmaste veckorna. En internationell offensiv spelare är på ingång om alla bitar faller på plats, vilket verkar väldigt troligt för tillfället.
576 visningar

Comentários


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ålandstidningen_PK35V-ÅU.jpg
bottom of page