top of page

Monni drar till Portugal

Under dessa landslagsuppehåll händer det på många håll förutom i Eckeröhallen. Den sista i raden denna gång från Åland United att åka iväg på landslagsuppdrag blir Monica Hagström som är uttagen i U19 landslagstruppen för dubbellandskampen mot Portugal. Måndagen den 4/3 och onsdagen den 6/3 spelar alltså Finland mot hemmalaget på Estádio Municipal da Marinha Grande. Landskamperna fungerar som genrep för U19 landslaget inför EM kvalets fortsättningsdel i Belgien i början av april.

Monica Hagström har varit aktuell för sitt åldersklasslandslag i några år och ser det som en stor bonus att få dessa möjligheter i sin karriär: "Då man blir vald till landslagsläger känns det som ett pris för att man gjort saker bra i vardagen och i klubblaget. Det ger sedan i förlängningen fler chanser att utvecklas som spelare och att mäta sig med andra på ett ännu bredare sätt. På lång sikt har jag som mål att slå mig in i Damlandslaget och det sker genom bland annat ökat ansvar i ungdomslandslagen."

Monni är ju ny för året i Åland United efter ett år i Umeå IK och före det i GBK. Hon är väldigt nöjd över sin vardag och ser med glädje på de möjligheter som Åland erbjuder henne: "De första månaderna här på Åland har varit fina.,Laget och hela klubben har tagit emot mig med öppna armar och varit väldigt vänliga. Inom själva fotbollen har jag redan nu fått många nya insikter och jag vet att jag kommer att lära mig mycket till och utvecklas massor som spelare i en så här god omgivning. Det känns faktiskt som om jag skulle ha kommit hem och att jag är omgiven av fina människor och bra träning."

Vi önskar Monni lycka till i landslaget och hoppas att hon kommer hem i god form för att förbereda sig med laget för semifinalen i Cupen den 16/3 mot Honka och så klart för ligapremiären borta mot TiPS den 23/3.


8 visningar

Comments


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ÅU-PK35_250524_RGB.jpg
bottom of page