top of page

Mimmi premierades som Legendar

Förra året, då damfotbollen i Finland firade 50 års jubileum lanserade Subway Nationella Ligan tillsammans med Finlands Bollförbund en ny hedersklubb för damernas högsta liga. Klubben bär namnet ”Nationella Ligans Legendarer”. Som Nationella Ligans Legendarer kan utnämnas före detta spelare eller andra funktionärer som verkat inom den högsta serien för damer och varit betydelsefulla för supportrar, sina klubbar, sina orter och för Finländsk fotboll.


En speciellt utsedd kommitté har valt de 18 första legendarerna, som alla på sitt eget sätt varit betydelsefulla för finländsk damfotboll på elitnivå.


Ing-Marie "Mimmi" Holmberg, som avslutade sin aktiva karriär på elitnivå efter säsongen 2008, som 38 åring är en av den åländska damfotbollens stora pionjärer. Förutom sina insatser i olika åländska föreningar och Finlands landslag var Mimmi också en aktiv del då Åland United bildades hösten 2004. Mimmi Holmberg premierades denna lördag så som en av de 18 första Legendarerna i Finland.


Pristavlan överlämnades enligt uppdrag av Åland Uniteds Ordförande Conny Eklund och Viceordförande Bosse Eriksson i samband med matchen mellan Åland United och PK-35 på Wiklöf Holding Arena. Förutom den nationella utmärkelsen fick Mimmi även sin egen matchtröja för Åland Uniteds A-lag. Mimmis nummer 4 är för evigt bevarad och ingen annan än hon kommer att spela med det tröjnumret i en Åland Unitedtröja. Här fick hon ett eget unikt exemplar av 2022 års modell.

Varma Gratulationer Mimmi! Och tack för allt!436 visningar

Comentarios


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ålandstidningen_ÅU-HONKA_webb.jpg
bottom of page