top of page

Mariana Jaleca kompletterar Åland Uniteds trupp 2021

Så var truppen för Åland Uniteds ligalag 2021 spikad. Sist in blir Portugisiska Mariana Pereira Jaleca, född 1997.


Mariana Jaleca, från Setubal har representerat olika portugisiska klubbar, så som Quintajense FC och Estoril, samt varit delaktig i Portugals flicklandslag, innan resan över Atlanten till USAs collegefotboll. Tre säsonger i Saint Francis University byttes sedan ut till Italienska Serie B och klubben Orobica Bergamo. Efter att ha spelat sin sista match i Italien i söndags (förlust 0-1 mot Brescia) åker Mariana via Portugal för att sedan under inkommande helg resa till Åland för att bli en del av Åland Uniteds trupp.


Mariana Jaleca är en offensiv spelare av den kaliber Åland United sökt efter under våren. Steve Beeks är nöjd över att ha truppen intakt:

” Vi är väldigt nöjda över att ha fått ännu en mycket bra spelare in i truppen. Mariana är en offensiv spelare som förväntas komplettera de övriga i laget och hjälpa oss som klubb att utmana för stora ting detta år.”


Mariana Jaleca själv är också förväntansfull inför att träna med sitt nya lag och spela för sin nya klubb:

” Jag är väldigt glad och förväntansfull att få spela för det bästa laget i Finland. Jag kan knappt vänta på att komma in i gruppen och få börja jobba. Jag hoppas att uppfylla alla förväntningar och att kunna hjälpa Åland United att uppnå alla mål med denna säsong.”


Mariana Jaleca kommer att sitta i karantän under sin första vecka på Åland, men i god tid före ligapremiären, mot PK-35 Vanda den 17/4 kommer hon att förenas med sina nya lagkamrater och träna ihop med laget.


Åland United har därmed avslutat lagbygget för 2021 och ser förtröstansfullt fram mot alla tävlingar som säsongen 2021 bjuder på. Nu först semifinal i Cupen mot KuPS, sedan ligapremiär alltså, den 17/4. Champions League i sin tur börjar den 18 augusti.707 visningar

Σχόλια


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ålandstidningen_ÅU-HONKA_webb.jpg
bottom of page