top of page

Mästerskapsserien börjar på lördag

Då var det dags för slutspel, play off eller vad man nu allt kan kalla det. I Nationella Ligan avgörs mästerskapet i Mästerskapsserien där de sex bäst placerade lagen efter grundserien möts i en enkelserie. Åland United ligger som bekant tvåa och får fjärdeplacerade FC Honka emot sig på Wiklöf Holding Arena nu på lördag klockan 17.00.


Dessa två lag möttes även i grundseriens sista omgång, då i Hagalund och Åland United fick, trots en 2-0 ledning åka hem med en försmädlig 2-3 förlust efter att Elli Seiro nätat två gånger och Noora Juusela en gång under de allra sista minuterna av kampen.


Trots att det bara är två veckor sedan det senaste mötet lagen emellan har en del saker kommit att bli annorlunda inför denna lördags match. Omar Adlanis lag saknar Milla Punsar, som ännu senast spelade en viktig roll på Honkas mittfält. Sedan en vecka tillbaka representerar hon nu SC Freiburg i Frauen Bundesliga och Honka får orsak att matcha sina yngre spelare allt mer. Elli Seiro, samt duon Noora Juusela och Eevi Sutela har varit tongivande spelare, precis som målvakten Sofia Manner, vars form dock varit lite på dalande efter succéinledningen hon gjorde i våras. Honka är och har alltid varit ett svårt motstånd för Åland United. Visst minns vi ännu hur Wilma Sjöholm gjorde matchens enda mål efter bara några minuter i juni här på Wiklöf Holding Arena. Honka är faktiskt det enda laget i årets Nationella Liga som Åland Unied inte tagit poäng av i år. Nu är det så dags då.


Också Åland United har en par avbräck. Louise Andersson fattas från laguppställningen på grund av sin långtidsskada och även Anni Miettunen kommer att vara otillgänglig i och med hennes avstängning till följd av sitt andra gula kort i förra Honkamatchen. Steve Beeks har jobbat hårt, tillsammans med sin tränarstab att få laget klart för medaljkamp. Denna lördag får han se matchen från läktarplats, men det brukar enligt all statistik gå bra när Per Löfkvist håller i spakarna i det tekniska området.


Detta är den tredjesista hemmamatchen för Åland United säsongen 2023. Allt finns att spela för och vi hoppas den åländska publiken följer trenden och fyller upp arenorna så här på höstkvisten. Nu behövs alla! Matchen sänds förstås även, för dem som inte kan ta sig till platsen på Ruutu+. Du kan visa att du stöder Åland United även genom att köpa en stödbiljett på https://www.aub.ax/stodbiljett .136 visningar

コメント


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ålandstidningen_PK35V-ÅU.jpg
bottom of page