Louise förlänger och stannar över 2023

En viktig del av Åland Uniteds verksamhet är att ge chansen till ambitiösa åländska flickor att utvecklas och få stärka sina vingar i en elitomgivning på hemmaplan. Louise Andersson, född 2004 är en sådan spelare. Inför årets säsong skrev hon på ett A-lagskontrakt och har tränat med ligalaget hela året. Hittills har det hunnit bli tre framträdanden i cupen, av vilka matchen mot Ilves gav fulla 90 minuter och 5 inhopp i Nationella Ligan, av vilket det senaste skedde förra helgen borta mot JyPK.


Till vår glädje har Louise beslutat sig fortsätta sin satsning och skrev i kväll på ett tvåårigt avtal över säsongerna 2022 och 2023. Helt naturligt ligger det i både klubbens och hennes ambitioner att Louise ska få utvecklas i egen takt, varva ligaspel med matcher för IFK Mariehamns damer då det är ändamålsenligt och sakta men säkert komma över mer och mer speltid i A-laget.


Som Louise själv säger:

"Det är roligt att få fortsätta minst två år till och att få utvecklas i ett lag som Åland United."


Inkommande helg kommer Louise att vara beredd på action i hemmamatchen mot TiPS på lördag kl 17.00. Efter den matchen kommer många många till där hon kan få göra sitt avtryck!285 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla