top of page

Louise förlänger och stannar över 2023

En viktig del av Åland Uniteds verksamhet är att ge chansen till ambitiösa åländska flickor att utvecklas och få stärka sina vingar i en elitomgivning på hemmaplan. Louise Andersson, född 2004 är en sådan spelare. Inför årets säsong skrev hon på ett A-lagskontrakt och har tränat med ligalaget hela året. Hittills har det hunnit bli tre framträdanden i cupen, av vilka matchen mot Ilves gav fulla 90 minuter och 5 inhopp i Nationella Ligan, av vilket det senaste skedde förra helgen borta mot JyPK.


Till vår glädje har Louise beslutat sig fortsätta sin satsning och skrev i kväll på ett tvåårigt avtal över säsongerna 2022 och 2023. Helt naturligt ligger det i både klubbens och hennes ambitioner att Louise ska få utvecklas i egen takt, varva ligaspel med matcher för IFK Mariehamns damer då det är ändamålsenligt och sakta men säkert komma över mer och mer speltid i A-laget.


Som Louise själv säger:

"Det är roligt att få fortsätta minst två år till och att få utvecklas i ett lag som Åland United."


Inkommande helg kommer Louise att vara beredd på action i hemmamatchen mot TiPS på lördag kl 17.00. Efter den matchen kommer många många till där hon kan få göra sitt avtryck!308 visningar

留言


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ålandstidningen_ÅU-HONKA_webb.jpg
bottom of page