top of page

Ligatåget går till Uleåborg

Så var lunken i Nationella Ligan igång igen ordentligt. Åland Uniteds 14e match går i Uleåborg mot ONS denna lördag 30 juli klockan 14.00. Eftersom ONS hemmaarena Castrén stängdes i början av sommaren för att få nytt underlag blev uleåborgarna att spela sina hemmamatcher på reservarenor. Naturgrässtadion Raati har använts hittills, men då hela området kring och i arenan är ockuperat av musikfestival denna helg har man fått specialtillstånd att genomföra matchen mot Åland United på en konstgräsplan inom Heinäpääs träningsområde. Inte en vanlig arena för fotboll i Nationella Ligan, men ändå tacksamt för Åland United som inte behövde ändra resebokningar. 2x45 minuter fotboll kommer där att spelas i alla fall.


ONS, som återkom till högsta serien inför denna säsong har ett jobbigt år på gång. Man ligger näst sist i serietabellen och har hittills förlorat alla matcher, förutom 0-0 hemma mot HPS och en 1-0 seger borta mot NJS i maj. Några gånger har det runnit iväg, såsom 1-9 hemma mot KuPS, 1-6 hemma mot PK-35 Vanda, 0-6 borta mot HJK och till exempel 0-4 i Mariehamn mot Åland United i våras. Ofta har ONS dock siffermässigt stått upp rätt väl och förra helgen vann Honka med "bara" 2-1. Tuomas Jaakkola och hans lag kämpar på och de unga spelarna gör sitt bästa vecka efter vecka. Självklart ligger fokus på den undre slutserien och på att säkra kontrakt till Nationella Ligan för nästa år, men alla poäng innan dess kommer att vara livsviktiga. Målvakten Iina Rautiainen har trots många baklängesmål ofta hållit laget med i matcherna. Forwarden Sara Sievistö är farlig då hon kommer i läge och unga Inka Sarjanoja som gjorde succé i fjol i ettan väntar på att slå igenom här också. Sen ryktas det att ålandsbekanta Tilde Hellund skulle vara tillbaka i träning. Det vore roligt att se henne i match snart.


För Åland United gäller det att hålla saker i styr. Efter denna träningsvecka blir det alltså my en tredagars odyssé med två nattåg till Uleåborg, och nästa vecka spelar man igen borta, redan på fredag, mot PK-35 i Helsingfors. Det gäller att disponera krafterna rätt, gå för seger och sedan se till att man igen kan gå för fullt om en knapp vecka. Då det gäller Nationella Ligan går det dock inte att lägga in skorna och förvänta sig tre poäng. ONS kommer att kräva ett fullt dagsverke av gästerna för att det hela ska bli lyckligt och Steve Beeks lag får hålla tungan rätt i mun hela vägen.


Louise Andersson är ju borta på längre sikt och så även Dana Leskinen, som vi hoppas veta mer om nästa vecka efter hennes magnetröntgen. Även Anna Westerlund och Sarah Troccoli uteblir från helgens matchtrupp, så spelarna som åker får ta stort ansvar. Det är inget snack om att Åland United är ett bättre lag. Det är nu upp till professionalismen att få det hela att synas.


Kan man inte vara på plats i Uleåborg kan man se matchen direkt på Ruutu+. 14.00 på lördag alltså!
146 visningar

Commentaires


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ÅU-PK35_250524_RGB.jpg
bottom of page