top of page

Landslagsveckor igen

Det är FIFA dagar igen. Det betyder att damernas A-landslag och även det finländska WU19 landslaget har "kontroll" över spelarna i Damernas Liga. För Åland Uniteds del betyder det att fem spelare denna och halva nästa vecka är på uppdrag för sina länder.


Finlands damlandslag möter Schweiz inkommande fredag (5/4) klockan 20.00 EET på bortaplan. Sedan tar man emot Polens ständigt stigande landslag på Telia 5G Stadion i Helsingfors tisdagen den 9/4 klockan 18.00. Våra spelare Anna Westerlund, Anna Tamminen och Paula Myllyoja ingår alla i den trupp som tagits ut att representera Finland under landslagssamlingen.


Pille Raadik i sin tur åker till Azerbaidzhan för en dubbellandskamp (match på onsdag och lördag i Baku) med sitt Estland.


Monica Hagström befinner sig i Belgien där hon ska spela om en plats i EM slutspelet för Finland, genom att möta Polen på onsdag (3/4 kl 20.00 EET), Belgien på lördag (6/4 kl 14.00 EET) och Schweiz på tisdag (9/4 kl 14.00 EET).


Åland United önskar alla våra uttagna landslagsspelare lycka till och tränar, inklusive just hemkomna Selma Viktorsson som förra veckan fick sitt landslagsspel med Finlands WU17 landslag avklarat, på för att vara klara att jaga vår första seger i Damernas Liga 2019 borta i Uleåborg, mot ONS, lördagen den 13/4 klockan 16.00. Till dess ska alla som varit kring världen ha hunnit hem till Åland, tränat med laget och sedan åkt såväl färja som nattåg upp till norra delen av landet.

Anna Westerlund kommer hem igen för att möta ONS. Men nu närmast Schweiz och Polen.

137 visningar

Comments


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ÅU-PK35_250524_RGB.jpg
bottom of page