top of page

Landskamper i veckan

Efter att gruppspelet i cupen har avslutats för Åland Uniteds del är det dags för ett så kallat FIFA uppehåll då de olika landslagen har samlingar och matcher.


För Åland Uniteds del innebär det denna gång att Anna Westerlund åker till Frankrike för att representera Finland vid den högkvalitativa Tournoi de France. Finland kommer att ställas mot idel världslag i form av Frankrike den 16/2, Holland den 19/2 och sedan Brasilien den 22/2. För Annas del innebär landskamperna dessutom en chans att bli historisk inom finländsk fotboll. Då hon spelar sin första match i turneringen sätter hon på samma gång finländskt rekord i spelade A-landskamper och går därmed förbi en viss Jari Litmanen som den mesta landslagsspelaren i landets historia. Vi önskar Anna all lycka redan på förhand!


Dom Bond-Flasza är även hon uttagen att representera sitt land, Jamaica i två VM kval matcher. Den 18/2 möter man Bermuda och den 20/2 står Grenada för motståndet i Concacaf kvalet där Reggae Girlz strävar efter att upprepa förra VM kvalets bragd och ta sig ända till finalturneringen.


Estland å sin sida har, som vi nämnt här förut valt att inte spela landskamper denna gång, men att hålla ett läger här på Åland. Den 20/2 och 23/2 kommer man att spela mot Åland United. Om detta sker med eller utan Signy Aarna och Pille Raadik i truppen eller ej återstår att se för dem som vill komma till Wiklöf Holding Arena och kolla.


Alla som representerar sina länder under detta landslagsuppehåll önskas lycka till, samt hälsa och välgång för att kunna återkomma till vardagen här i Mariehamn i så god form som möjligt inför de sista veckorna före ligapremiär och med möjliga kvarts- och semifinaler i cupen att spela.163 visningar

Comments


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ålandstidningen_ÅU-HONKA_webb.jpg
bottom of page