top of page

Kvartsfinalplats står på spel mot TPS på lördag

En kvartsfinalplats i cupen står på spel denna lördag då Åland United tar sig an TPS i årets första bortamatch på Kuppis 5 i Åbo. Hemmalaget förlorade 0-1 mot Honka förra helgen och måste alltså gå för seger för att kunna ta sig vidare ur gruppen. Följaktligen är det oavgjort eller seger för Åland United som gäller för oss. Honka är redan vidare.


TPS har efter de positiva säsongerna, silver 2016 och nästan brons 2017, haft en par svåra år bakom sig. Nu har man dock fått tillbaka gamle succétränaren Sami Haltia och alla ingredienser för en god period finns igen. Truppen består av hela 25 spelare av vilka endast en är ny , Viivi Ollonqvist från Pallo Iirots B flickor. Man har likväl också blivit av med bara en spelare då Annika Haanpää, som come backade i laget i fjol har dragit vidare till TiPS.


Man kan säga att TPS styrka ligger i kontinuiteten och en stark identitet som bygger på att göra helt sin egen grej. Siiri Välimaa med rutin från Norge är en viktig kugge i mål. På samma sätt blir en samspelt backlinje där lagets allra mest erfarna spelare , Mira Andersson (I fjol ännu Uronen) håller järnkoll på vänsterkanten och Laura Kattelus, Emma Santamäki, Daniela Sandås och Frida Lähteenmäki får göra upp om vem som agerar mittbackspar. På mittfältet ser man gamla goda namn som Saija Östlund och bland de offensiva namnen, som förvisso också spelar mittfält eller ytter om så blir ser vi Jenni Rannus, Katja Hakala och Milla Rantamäki för att nämna några. ÅU bekantingen från 2018, Tiia Hirvonen spelade 90 minuter som forward mot Honka förra helgen. Då TPS får igång sin kamp, där alla jobbar för varandra är de ett väldigt svårt lag att slå, speciellt hemma i Åbo.


Åland United har fått träna två veckor efter 1-1 matchen mot Honka i Eckerö. Allt fler bitar har kunnat passas in och TPS matchen blir, förutom en viktig tävlingsmatch även ett gott test på var vi ligger just nu. Rebecca Björkvalls skada har tyvärr visat sig vara allvarlig och vi måste nu klara oss utan henne en lång tid. Pille Raadik är dock närmare matchform och Shannon Simon, som förra matchen hade fallit offer för transferfönstrets malplacering är nu spelklar och ivrig som få:

” Jag är väldigt ivrig att få spela min första match med Åland United denna helg. Under de par veckor jag varit här har vi jobbat hårt både på och utanför planen för att finna och fastställa vår lagidentitet. Denna kommande match är ett väldigt bra tillfälle att jobba vidare på att bygga upp vårt självförtroende, att lära oss och att bli ännu mer bekväma med varandra och i våra individuella roller. Jag känner mig välsignad att ha blivit välkomnad i denna underbara klubb och jag hoppas att både min egen och hela lagets stora passion för spelet samt vår vilja att vinna inte bara ska kunna skönjas på planen, utan även kännas bland alla dem som följer och stöder oss under hela säsongen.”


TPS-Åland United sparkas av inkommande lördag, den 1 februari klockan 16.00 på Kuppis 5 i Åbo. Som sagt, viktig match både för resultatets skull, men också för helheten!


På bilden Monica Hagström i en ligamatch mot just TPS från våren 2019.

167 visningar

Comentários


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ålandstidningen_ÅU-HONKA_webb.jpg
bottom of page