top of page

Kvartsfinal i cupen nu på lördag

Den tuffa matchtakten fortsätter och redan lördagen den 5 augusti, klockan 16.30 är det dags för nästa match för Åland United. Det är heller inte vilken match som helst. Det är en närmast traditionell cupmatch hemma mot KuPS. Alla våra supportrar från de närmaste åren minns semifinalen 2020 och kvartsfinalerna 2021 och 2022. Även de har gått på Wiklöf Holding Arena och även de har gått mot just KuPS. Samma supportrar minns så klart vem som vunnit hela cupen dessa tre år och redan därmed står det klart vem som vunnit dessa tidigare möten. I våras, då KuPS var här för att spela semifinal i försäsongstävlingen Nationella Cupen såg de det som att de besegrat ett spöke då de faktiskt lyckades vinna och ta sig till finalen, som de sedan förlorade på straffar mot HJK. Trots att det bara är från de allra senaste åren, men det finns mycket historia som bakgrund till lördagens match.


Sen är det ju också en fotbollsmatch det är fråga om och bägge lag är alltså inne i en intensiv matchperiod. KuPS, som tog sig till kvartsfinal genom att slå division 3 laget FC Nokia med 13-0 har sedan förra helgen tagit två 3-0 segrar i nationella Ligan (TPS hemma och PK-35 borta). Laget har också till en del förnyats sedan man senast besökte Wiklöf Holding Arena i slutet av maj och förlorade med 3-4. Huvudtränaren heter numera Pauliina Miettinen. Savannah Lee Taylor har lämnat laget och istället finner vi japanska mittfältaren Yuuka Kurosawa och TPS köpet Emma Santamäki i truppen. KuPS, som aldrig hittills lyckats ta sig till cupfinal är inte ute efter att leka heller denna gång, så en mäktig kamp är att vänta igen.


Åland United, som ju tog sig till kvartsfinalen genom en tuff 2-0 bortavinst mot TPS, förbereder sig för den stora matchen utan Louise Andersson och Jacqui Hand tillgängliga. IFK Mariehamns damer kämpar för överlevnad i division 3 och kommer att förstärkas av en par Åland Unitedspelare i helgen. Dessa deltar då inte i helgens cupmatch. Vi är långt inne i säsongen. Lagen känner varandra. Det är cupmatch och precis så spännande det kan bli.


Allt supporterstöd som bara är möjligt välkomnas till Wiklöf Holding Arena kl 16.30 denna lördag. Går det inte att ta sig kan man se matchen direkt på Ruutu+ som valt att sända denna cupmatch som en av två i denna omgång. Vill du även stöda klubben, utan att vara på plats eller fast du är på plats, kan du också betala in 10€ eller mer som stödbiljett till FI44 6601 0001 0630 64. Märk betalningen "Stödbiljett ÅU-KuPS". Hjälp oss att visa att Åland United behövs!200 visningar

Comentários


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ålandstidningen_PK35V-ÅU.jpg
bottom of page