top of page

KuPS igen på lördag. Denna gång i Kuopio

En väldigt händelserik vecka, mest bakom kulisserna kulminerar i ett nytt möte mellan Nationella Ligans två topplag för tillfället, KuPS och Åland United. Till skillnad från förra helgen, då man ju möttes i cupen på Wiklöf Holding Arena, drabbar man nu samman på Väre Areena i Kuopio. Sedan KuPS förra lördagen tog sig till semifinal här på Åland har mycket vatten runnit i Östersjön, precis som i Kallavesi.


I KuPS fall åkte man direkt från Mariehamn till Helsingfors där man på tisdagskvällen tog sig an HJK och vann formidabelt med 4-0. Klubbens fortfarande rätt nya tränare Pauliina Miettinen har under sommaren möblerat om en del i truppen och förra helgen såg man redan det nyaste tillskottet, Roosa Ariyo som närmast kom från Belgien göra debut. Hon gjorde ett nytt inhopp på tisdagen och kommer att ge KuPS en ny dimension med ordentligt hot i djupled. På samma gång har man i offentligheten tackat av svenska ytterbacken Maja Göthberg som har lämnat truppen.


För Åland United blev det ju ingen match på tisdagen då transportföretagen och reseovana fastländare fick skrämselhicka av stormen, som sedan aldrig till fullo drabbade Åland. Som en försiktighetsåtgärd av Finlands Bollförbund ställdes matchen in och Åland United-PK-35 kommer alltså att spelas inkommande tisdag istället. Truppen har även ändrats så till vida att Cajsa Kronström och Hailey Whitaker har åkt till USA för studier och som vi meddelade under torsdagen har Anni Miettunen återvänt till laget från IFK Kalmar. Även Maryette Karring har registrerats som spelare för att bredda matchtrupperna en aning.


Bortamatcherna i Kuopio är alltid tunga historier. Åland United åker dock på sin helgresa med huvudet högt och medvetna om att man med ett bra resultat dels kan sätta sig i säkrare silverposition och dessutom ha fortsatt häng på guldet. Louise Andersson och Jaqcui Hand är fortsatt inte med, precis som de spelare som denna lördag spelar för IFK Mariehamn i deras kamp om serieplatsen i division 3. Aada Törrönen verkar kunna medverka i matchtruppen, så Steve Beeks kommer att behöva vänta till sista stund med att evaluera hur det lönar sig att starta möt detta formstarka hemmalag. Målet är otvivelaktigt att komma hem med poäng och sedan slåss vidare om topplaceringar genom två raka hemmamatcher, på tisdag och lördag.


Matchen sparkas av klockan 19.00 och är man inte i Kuopio kan det hela ses genom kanalen Ruutu+. Vill man stöda Åland United mer konkret kan man köpa en stödbiljett genom att betala in 10€ eller mer till FI44 6601 0001 0630 64 , Märk betalningen "Stödbiljett KuPS-ÅU".


Foto Sascha Zachhuber199 visningar

Comments


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ålandstidningen_PK35V-ÅU.jpg
bottom of page