top of page

Intressant lördag i Eckeröhallen

Denna lördag, klockan 15.00 i Eckeröhallen ska Åland United ännu en gång försöka sig på en träningsmatch mot ett svenskt lag. Denna gång är det Hammarby som står på tur och våra förhoppningar är att de verkligen ska komma och att det inte ska gå som senast då vi tvingades kalla in ett pojklag istället.


Hammarby IF är klubben som var så nära att stiga till Damallsvenskan i höstas, men blev snuvade i sista matchen. Visa av detta vill man göra ett nytt försök i år och kommer inte att vara att leka med för någon annan i Elitettan, och inte heller för Åland United denna helg. Laget som tränas av Pablo Pinones Arce har genomgått små förändringar sedan i höstas och tappat 10 spelare, varav tre till klubbar som Manchester United, Piteå IF och Lilleström SK från tre olika länders högstaligor. På pluskontot har man 6 spelare varav 5 i fjol spelade i en högstaliga. Dessa är svenskorna Klara Andrup (Kungsbacka) och Hanna Folkesson (Djurgården), danskan Dajan Hashemi (Linköping), norskan June Pedersen (Piteå) och amerikanskan Mikela Rae Zelis Waldman (FF Lugano i Schweiz). Även i övrigt innehåller Hammarby intressanta spelare och även en före detta Åland United profil, nämligen Helén Eke som vi minns från succésäsongen 2012.


Lördagens match blir den 4e försäsongsmatchen för Bajen , som hittills har vunnit med 3-2 mot Sveriges U17 landslag och med 1-0 mot estniska FC Flora, medan man förlorade mot KIF Örebro hemma på Hammarby IP, med 0-1 förra helgen. Tuggmotståndet för Åland United kommer alltså att bli märkbart.


Lördagens match är den sista på en par veckor för hemmalaget, då några spelare åker på landslagsuppdrag och även träningen kommer in i en ny fas. Efter Hammarbymatchen har man bara två matcher kvar före ligapremiären den 29/3. Det är Sandvikens IF den 15/3 och KuPS i cupens semifinal den 22/3. Alla de nämnda matcherna går i Eckeröhallen.


Olivia Mattsson har hittills under vinterns matcher haft en stor roll på Åland Uniteds mittfält. Hon är ivrig att få möta de grönvita från Stockholm:

"Spännande att möta Hammarby. Kul att få fortsätta bygga vår spel och ta nya steg framåt både individuellt och som ett lag."


Kom och titta var Åland United ligger i förberedelserna för de riktigt stora tävlingsmatcherna. Kan vi hålla vår förlustfria svit som vi haft denna försäsong? Avspark klockan 15.00 alltså på lördag. Vår nya samarbetspartner Veritas firar genom att vara med som matchsponsor.121 visningar

Comments


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
annons_ålandstidningen_ÅU-Ilves-160424 kopiera.jpg
bottom of page