top of page

Inför matchen mot PK35 Vanda


Foto: Sascha Zachhuber | 10mm.photography


I förra matchen fick vi äntligen dom första poängen. Matchen i sin helhet var delad. I första halvlek var vi lite för passiva i blocken. Framåt var vi lite på samma ställe och hade inte tillräckligt bra tålamod med bollen. I den andra halvleken tydliggjorde vi våra positioner och var mer aktiva åt båda hållen. Ett stort fokus för matchen var att ”tighta till” försvarsspelet och försvara området i mitten bakom vår försvarslinje. Det lyckades vi relativt bra med och 3 gjorda mål mot en tuff motståndare visar på en riktigt bra prestation av laget.


PK-35 Vanda kommer att vara ett annorlunda motstånd än HPS, som försöker pressa högt. PK-35 Vanda har i de senaste matcherna försvarat sig mer i formationer och försökt styra spelet dit de vill och sedan få igång pressen. I offensiven försöker PK 35 Vanda kontrollera bollen i sitt eget område och där hitta fördelar. I de första matcherna har PK 35 Vanda använt sig av raka uppspel som vi måste vara redo för.


Det kan även komma förändringar i laguppställningen jämfört med tidigare matcher då spelare har kommit hem från USA, men det är öppet om de kommer vara med på lördag.


PK 35 Vanda kommer till matchen med tre oavgjorda 0-0.


Våra förberedelser har varit att utveckla vårt eget spel och förbättra vår offensiv. Vi är relativt förskonade från skador i truppen. Men vi har haft en del sjukdomar som har påverkat träningen i flera veckor och så även denna vecka. Flera spelare har varit borta från träningen sedan i måndags.


Matchen kommer säkert att bli väldigt ”tight”. Det som kommer avgöra matchen är hur vi kan få rytm, mångsidighet, vara effektiva i våra målchanser, och hur vi kan försvara oss aktivt.


Välkommen att stötta oss på vår hemmaplan, heja Åland!


Matchen spelas på WHA den 4 maj 18:30

77 visningar

Comments


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ÅU-PK35_250524_RGB.jpg
bottom of page