top of page

Ilves borta i Nationella Cupens kvartsfinal

Tävlingsmoroten med Nationella Cupen är att ta sig till semifinal och därmed få två omgångar till godo i Finlands Cup senare i sommar. I övrigt ger ju segrar nu i slutskedet alltid en god försäsongsmatch till. Därmed är det med ambitionen att vinna som Åland United åker till Tammerfors denna lördag.


Ilves, som förfogar över en stor trupp och en stor klubborganisation har inte riktigt fått till det under senare år. I årets Nationella Cup avancerade man till kvartsfinal genom två segrar över Vasa IFK (9-1 och 9-0) samt två förluster mot TPS (0-1 och 0-2). Tränaren Anssi Ylönen har en ung och bred trupp att trimma igång för semifinaljakt.


Så hemskt många nya spelare finns inte i Ilves jämfört med i fjol. Det enda nyförvärvet med ligaerfarenhet är Inari Salo från ONS. Av spelarna som lämnat kan vi notera Jenni Kantanen (till PK-35), Noora Hämäläinen (till Honka) och förstås Silja Tuominen (till Åland United). Av allt att döma är ändå årets Ilves väldigt snarlikt förra årets, men ett år mer erfaret. Hemmaplan ute på Kauppis konstgräs kan vara en bra sak denna tid på året. En tuff match att vänta om man inte kommer helt rätt in från början.


Åland United har två tunga förluster bakom sig. Men som Steve Beeks säger är dessa bara symptom som kan arbetas bort för de viktiga matcherna. Denna lördags match är, trots att det också är en försäsongsmatch och en del av den längre processen en rätt viktig en, just med tanke på de förutsättningar man kan skapa sig genom seger. Vinnaren av lördagens match får sedan nästa helg möta vinnaren mellan KuPS och HPS på hemmaplan.


U17 landslaget har spelat färdigt i Holland och åtminstone Olivia Ulenius väntas vara i matchtruppen på lördag. Även Pille Raadik har hunnit hem från Estland och ska vara med i lagstyrkan. Louise Andersson är fortsatt borta och även troligen Milla Rosenberg.


All början bliver svår. Nu har vi en härlig chans att lära oss mera och på samma gång ge oss möjligheter till en fin sista slipning inför Ligapremiären om en dryg månad. Matchen sparkar av i Kauppi, Tammerfors klockan 15.00 på lördag. Är man inte där kan man se den genom att köpa tillfällig digital prenumeration på tidningen Aamulehti. https://kampanjat.aamulehti.fi/tilaa/?ref=tilaa_topbar


Bild Sascha Zachhuber

182 visningar

Comentarios


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ålandstidningen kopiera.jpg
bottom of page