top of page

Honka hemma i cupen på söndag

Nu börjar det igen. Åland Uniteds första match för 2020 spelas nu, inkommande söndag i Eckeröhallen klockan 17.00. Det är heller inte vilken match som helst, utan en riktig tävlings, -cupmatch. I grupp 3s första match möts Åland United och FC Honka från Hagalund. Nästa helg är det Honkas tur att spela hemma mot TPS och gruppen avgörs sedan slutligen i Åbo lördagen den 1/2 då Åland United gästar de svartvita där. Gruppens två bästa lag går sedan vidare till kvartsfinaler som spelas i mitten av februari.


Honka nu alltså. Ligans silverlag 2019. Stora delar av truppen är sig lik, liksom tränarstaben, med Rosa Lappi-Seppälä i spetsen, men precis som just staben har även spelartruppen fått sig några justeringar. Honka har sedan förra året blivit av med några väldigt tongivande spelare. Främst tänker man då på Anni Miettunen, som kommer att spela sin första match med Åland United just mot sin gamla klubb. Målvaktssidan tappade Milla-Maj Majasaari till AIK, I försvaret lyser landslagsspelaren Elli Pikkujämsä, som gått till KIF Örebro och Alina Schrey som förstärker PK 35, med sin frånvaro.


För att täcka upp avbräcket i mittförsvaret har man fått in självaste Katariina Naumanen som återvände från Norge mitt under förra säsongen och då spelade för KuPS. Övriga beaktansvärda nyförvärv är Vilma Hakala från HJK och sedan en hel drös unga spelare från de egna juniorerna eller akademier i Storhelsingfors. Vi kan säga att det Honka som gästar oss i Eckeröhallen säkert har tappat en del bakåt, men fortsättningsvis är vassa framåt, med dynamiska mittfältare som Wilma Spets och Saara Lappalainen och offensiva krafter som Milla Punsar, Dana Leskinen och Riikka Hannula, för att nämna några. Inga fångar kommer nog att tagas och redan detta tidiga januarimöte kommer att bli en slags grund för årets hackordning.


Åland United gick till final i cupen förra året och kommer nog att försöka upprepa det samma i år. Cupen är en yvig tävling och medvetna om att varje match är en slags final i sig får vår nykomponerade trupp sig en riktig genomkörare redan denna söndag.


Samuel Fagerholm och hans tränarstab har troligen alla spelare tillgängliga. Lite aber är det med Pille Raadiks medverkan och vi liter blint på att FBFs administration klarar pappersarbetet för våra internationella transfers som inleddes i dag, torsdag då vårt transferfönster öppnade. Skulle någon transfer inte bli klar få vi helt enkelt spela med dem som är klara och ändå sikta på seger i en tuff cupmatch.


Anni Miettunen väntas alltså debutera för Åland United denna söndag. Hon ser ivrigt fram emot att inleda matchandet för sin nya klubb mot sin gamla:

" Efter att laget samlades har vi kunnat träna med ett bra tempo. Bitarna har hittills fallit väl på plats och nu känns det som rätt tid att få en hård match tillsammans med det här laget. Det är ju ändå matcherna som vi spelare njuter mest av. För mig är det ju speciellt intressant, eftersom vi möter min gamla klubb. Jag har goda minnen från Honka, men nu försöker vi skapa nya positiva stunder tillsammans i Åland United. Att vinna mot Honka är ett bra sätt att starta resan genom säsongen."


Matchen börjar alltså 17.00 i Eckeröhallen. Är man på annan ort kan man se den genom en amatörstream på Åland Uniteds Youtubekanal.


Vi önskar alla hjärtligt välkomna till Eckeröhallen och fotbollssäsongen 2020!164 visningar

1 Comment


Miles R
Miles R
Sep 23, 2021

Hello mate great blog postt

Like
thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ålandstidningen_PK35V-ÅU.jpg
bottom of page