top of page

Hemmapremiär på lördag

Två väldigt hungriga lag möts på Wiklöf Holding Arena denna lördag. Då matchschemat kom ut var det knappast många som trodde att andra omgångens stora match. Åland United-HJK skulle gå mellan två lag som står på noll poäng. Allt finns nu att vinna för bägge lag och som vanligt kan vi vänta oss en match av det tuffaste laget.


Senast lagen möttes var i Nationella Cupen. Då drog HJK det längre strået i fotbollshallen i Tali. Helsingforsklubben gick ju sedan hela vägen och vann tävlingen efter att ha slagit KuPS på straffsparkstävling i finalen. Förra söndagen, då man inledde ligaspelet hemma mot Honka blev det dock svårt för det nykomponerade och föryngrade medaljkandidatlaget, som med tränaren Arttu Heinonen i spetsen har utsett sig själv till någon över de andra lagen då det gäller att utmana KuPS. Nu får vi se hur den mentala styrkan håller för det i grunden orutinerade, men väldigt skickliga laget.


Åland United i sin tur har bearbetat förlusten mot HPS och siktar nu på en prestation närmare den egna toppnivån. Louise Andersson och Milla Rosenberg är fortsatt inte i spelbart skick. Däremot kan Pille Raadik och Riikka Lilja igen, i motsats till förra helgen vara aktuella. Farmlaget IFK Mariehamns damer inleder sin seriesäsong samma dag och någon spelare ur A-truppen kan komma att figurera där. Förutom de nämnda har Steve Beeks dock en full trupp att ta ut och disponera enligt det han ser passa matchen bäst.


Avsparken går alltså 17.00 på lördag. Det har varit hyfsad stämning på Nationella Ligans matcher under första omgången. Nu gäller det för Åland att visa att vi håller måttet här med. Kom alltså till Wiklöf Holding Arena och visa att du bryr dig! Går det inte att komma kan man i alla fall se matchen direkt på Ruutu+.135 visningar

Comments


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ålandstidningen_ÅU-HONKA_webb.jpg
bottom of page