top of page

Hemmamatch igen på söndag

Inkommande söndag spelas det igen på Wiklöf Holding Arena. Åland United spelar sin sista gruppspelsmatch i Damernas Finlands Cup klockan 17.00. För motståndet står ett av landets bästa ungdomslag, HJKs F18 lag.


Söndagens motståndare inledde cupspelet redan i juni 2021 då man besegrade FC Honka/2 med 2-4 på bortaplan. I augusti åkte man till Pargas och pulvriserade PIF på deras Pajbacka med hela 9-0. Eftersom man sedan ytterligare, i oktober besegrade Helsingforsklubben Valtti på hemmaplan med 6-0 hade man kvalificerat sig för gruppspelet bland de 24 bästa lagen. I gruppen startade man sedan, den 22 januari med att slå Åland Uniteds senaste motståndare VJS med 3-2 hemma i Talihallen. Två veckor senare blev PK-35 Vanda för starka och matchen i Myrbacka slutade 7-0 till ligalaget. Därmed ligger man nu trea i gruppen och då PK-35 Vanda möter VJS borta denna lördag klockan 17.30 kommer söndagens match att avgöra gruppens slutställning.


Meningen var att Åland United-HJK/T18 skulle vara gruppskedets sista match och att man skulle kunna gå hem från Wiklöf Holding Arena med visshet om vilka de åtta lagen (6 gruppsegrare och de 2 bästa tvåorna) är som ska spela kvartsfinaler i början av mars. Nu har Covid satt sina käppar i hjulet och matcher har varit tvungna att skjutas framåt. Det kan alltså gå åtminstone en vecka innan vi vet vilka dessa två bästa tvåor är, som Åland United mest slåss för just nu, ifall VJS inte skulle dunderöverraska på lördag.


Åland United jobbar på i försäsongen samtidigt som dessa tävlingsmatcher ska spelas för att ge riktigt utmanande matcher senare under våren och i bästa fall hela säsongen. Dana Leskinen är fortfarande borta ur matchtruppen, precis som Sarah Troccoli. Övriga spelare är klara att väljas för spel.


Vi hoppas alla Åland Unitedsupportrar tar tillfället i akt och ser oss live på Wiklöf Holding Arena. Om detta inte är möjligt, eller om man tex befinner sig utanför Åland kan matchen ses direkt på Åland Uniteds Youtubekanal.



206 visningar
thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ålandstidningen_HPS (borta) kopiera.jpg
bottom of page