top of page

Helena Bozic är vår nya vänsterback!

Åland Uniteds nya vänsterback heter Helena Bozic och kommer från Montenegro. Helena, som är född 1997, har en bakgrund i flera länder i sydöstra Europa. Hemklubben Ekonomist, i Montenegro byttes till berömda Czervena zvezda i Serbien och sedan vidare till Albanien och Vllaznia Schkoder. Därifrån bar det till Slovakien och Partizan Bardejov, men då hela ligan stängts ner på grund av covid har hon senast representerat slovenska ZNK Pomurje. Med dessa klubbar har Helena fått erfarenhet också av spel i Womens´Champions League och hennes 31 A landskamper för Montenegros landslag gör att vi får in en internationellt ganska erfaren spelare.


En del formaliteter gör att Helena Bozic kan ansluta till truppen först om en par veckor, men vi hoppas att hon ska vara aktuell för Steve Beeks att ta ut redan till den första tävlingsmatchen, då vi möter PK-35 Vanda borta i cupen den 30e januari.


Helena Bozic ser själv fram emot att flytta sin karriär till en helt ny del av Europa:

"Det kommer en morgon då du inser att du inte mera har tid att göra de saker du ville göra." Så säger hon lite kryptiskt, men hoppfullt.


Åland United välkomnar Helena Bozic i laget och har nu en spelare kvar att kontraktera innan A-lagstruppen är fulltalig för försäsongens del.472 visningar

Comments


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ålandstidningen_ÅU-HPS_RGB.jpg
bottom of page