top of page

Gabi Rennie till OS 2024!Nu är det officiellt: Åland Uniteds Gabi Rennie deltar i årets OS i Frankrike. Den 23-årige nyzeeländaren har spelat för Ferns (Nya Zeeland) seniorlag sedan 2021 och är en integrerad del av Åland United den här säsongen. Gabi, som redan har gjort 4 mål den här säsongen, valde medvetet den finska ligan för att förbereda sig så bra som möjligt inför OS.


Vi intervjuade Gabi om hennes OS-nominering och önskar henne självklart lycka till i Frankrike!


Gabi, Grattis till din olympiska nominering! Hur känns det att representera Nya Zeeland på en så prestigefylld internationell scen?

Jag är så tacksam varje gång jag får representera mitt land så att få göra det vid OS gör mig så hedrad och tacksam. Jag har alltid drömt om att åka till OS för att spela för Nya Zeeland och vara en del av OS-truppen så jag känner mig så stolt över att uppnå det.

Vilken har varit den största utmaningen du har ställts inför när du förberedde dig för OS, både mentalt och fysiskt?

Jag tog beslutet att komma och spela i Finland för att mig förbereda mig so bra som möjligt inför OS och ge mig själv den bästa chansen att bli uttagen och jag är tacksam för att jag tog beslutet eftersom jag känner att det lönar sig, men det var utmanande för mig att flytta så långt hemifrån och vara så långt från mitt supportnätverk. Dessutom är det väldigt stressigt att förbereda sig för ett stort urval och det kan vara mycket press, så jag har definitivt känt många nerver inför urvalet.

Hur har spelandet i Finland påverkat dina färdigheter och förberedelser inför OS?

Att spela i Finland har gjort det möjligt för mig att spela på mina styrkor som fysisk forward och att hjälpa mig utveckla självförtroendet på bollen. Jag är tacksam över att få mycket speltid och vara involverad i matcherna, vilket alltid är det bästa sättet att utvecklas och förbereda sig för en stor turnering.

Vilka är några viktiga skillnader du har märkt mellan att träna och spela i Finland och Nya Zeeland?

Jag tror att det finns några likheter mellan de två länderna eftersom de båda är små, men jag tror att Finland har en större fotbollskultur än Nya Zeeland där huvudsporten är rugby. Jag tror att de flesta spelarna här bara har spelat fotboll så de är ganska tekniska medan många kiwi (nyazeeländare) spelar många olika sporter när de är unga, vilket ger en mer fysisk sida.

Vilka har varit dina största inspirationer under hela din karriär, och hur har de påverkat din inställning till spelet?

Jag blir ärligt talat alltid inspirerad av min familj. Jag vill alltid göra dem stolta både på och utanför planen och jag tror att det är en stor drivkraft för mig. Jag växte upp med två bröder som alltid pushade mig och jag tror att det har påverkat den spelare som jag är nu, att vilja jobba hårt, kämpa och göra vad som krävs för att få jobbet gjort.

Vilka specifika mål har du satt upp för dig själv och ditt lag under dessa olympiska spelen?

Att bli en av de 18 som får åka till OS har varit ett väldigt stort mål för mig under det senaste året, så jag är väldigt stolt över att uppnå det. Nu vill jag ta steget upp som en forward som kan skapa möjligheter. OS är en tuff turnering så det är viktigt att utnyttja alla möjligheter. Mitt mål och vårt lags mål är att ta oss ur vår grupp och spela konkurrenskraftig fotboll mot några av de bästa lagen i världen.

Kan du dela med dig av några minnesvärda upplevelser eller höjdpunkter från din tid på Åland?

En stor höjdpunkt för mig var att göra mål mot Honka hemma medan min pojkvän var på besök från Nya Zeeland. Att ha någon att stötta mig på läktaren var verkligen speciellt.

Hur håller du kontakten med din familj och dina vänner i Nya Zeeland medan du bor och spelar utomlands?

Som tur är lever vi i en tid med sociala medier och FaceTime, så det är trevligt att jag kan ringa dem när tidsskillnaden och scheman tillåter det. Jag har också mycket tur att jag har ett sådant stödjande nätverk som uppmuntrar mig att göra vad jag behöver för att nå mina långsiktiga mål.

Vad ser du mest fram emot att få uppleva under OS, både på och utanför planen?

Utanför planen är jag så exalterad över att vara bland så begåvade idrottare som alla har arbetat så hårt för att vara där i Frankrike. Det är så häftigt att vara en del av något så mycket större än dig själv och att se alla olika människor som representerar sina länder med stolthet gör mig så glad. På planen är jag så exalterad över att spela med mina lagkamrater. Vi har ett så fantastiskt lag som jag är så tacksam över att får vara en del av och jag känner mig hedrad varje gång jag får stå på planen med dem.

Tack för att du svarade på alla frågor och lycka till i Frankrike!


Intervju och bilder: Sascha ZachhuberOS schema

Fotboll 

Womens Group A


25 Juli, 17:00 Kanada - Nya Zeeland (Geoffroy-Guichard Stadium)

28 Juli, 17:00 Nya Zeeland - Colombia (Lyon Stadium)

31 Juli, 21:00 New Zealand - Frankrike (Lyon Stadium)

(alla tider i lokal tid)69 visningar

Comentários

Não foi possível carregar comentários
Parece que houve um problema técnico. Tente reconectar ou atualizar a página.
thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ålandstidningen_PK35V-ÅU.jpg
bottom of page