top of page
  • saszac

Fler nyförvärv till Åland United 2024

Både Katrin Kirpu och Minttu Takanen har skrivit på för Åland United 2024. Båda kommer från HJK , men var utlånade till FC Lahti gångna säsongen. Kirpu debuterade i Estlands landslag 2022."Jag är glad över mitt kontrakt med Åland United och att ta nästa steg i min karriär. Jag känner att Åland United är det bästa stället för mig att utvecklas och träningsmöjligheterna är suveräna här. Jag har kommit bra in i laget och det känns spännande med den kommande säsongen. Det känns också jättebra att få fortsätta jobba med Riku Remes. Han har coachat mig i flera år och hjälper mig att utvecklas på ett mycket bra sätt" (Minttu Takanen)

"Jag är exalterad att börja i Åland United nästa säsong. Spelarutvecklingsmöjligheterna på Åland är mycket goda. Det känns som ett stort steg i min karriär, och det känns helt rätt att fortsätta utvecklas i denna miljö. Jag ser mycket fram emot nästa säsong" (Katrin Kirpu)

"Jag har känt både Minttu och Katrin länge och det känns fint att dom tog möjligheten att ta ett av dom första stegen in i Nationella ligan med Åland United. Dom är redo att utmana sig själva och utmana övriga i laget om speltid. Med det är dom en stor tillgång för laget. Förra säsongen var dom på lån i FC Lahti och hade betydande roller då Katrin gjorde 7 mål och Minttu 6 mål. Katrin ger oss bra alternativ med sitt kantspel och Minttu är ett bra alternativ på mittfältet med sin klokhet. I november 2022 debuterade Katrin i Estlands landslag" (huvudtränare Riku Remes)
1 113 visningar

Comments


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ÅU-PK35_250524_RGB.jpg
bottom of page