top of page

Farten accelereras. Mot Tammerfors i helgen!

Den långa resan, som just startat, fortsätter nu på lördag i Tammerfors. Åland United får resa på sin andra bortamatch redan i Nationella Ligans andra omgång. Motståndarna, hemmalaget Ilves ligger på samma poäng och samma målskillnad som ÅU efter den första matchen.


Ilves, som Åland United ju redan har mött en gång i år (bortaseger 3-1 i cupen efter 2 mål av Dana Leskinen och ett av Cassandra Korhonen), inledde sitt ligaspel borta mot Honka. Både 0-1 och 0-2 fick man in genom Pipsa Saarilahti och Aino Rasinen, men Honkas slutspurt blev sedan för mycket och de hägrande överraskningspoängen blev sedan bara en. Ilves visade dock att man kommer att kunna stå upp mot troligen vem som helst i Nationella Ligan och alla matcher kommer att behöva spelas i 90 minuter + stopptid innan saken är klar.


Ilves har ju, som vi berättade i samband med cupmatchen, förändrats en del sedan i fjol och Mika Lahtinen har ett allt yngre lag att skola för de hårda matcherna. Johanna Salmijärvi har återvänt från Norge och ger lite stabilitet och rutin till laget, vilket blev tydligt inte minst förra helgen. Förra helgens målskyttar Rasinen och Saarijärvi är att hålla koll på och unga Sofia Määttä är en intressant spelare att se mot fysiskt starkare motstånd, som ju Nationella Ligan tills vidare bjuder på. Sen finns ju förstås ålandsbekantingen Mikaela "Miksu" Frondelius också med i laget. Ilves kan komma att vara väldigt svåra att möta om man ger dem lillfingret, som Honka gjorde förra veckan. Det kommer att krävas tålamod och kraftfullt agerande för att ro iland denna match, som på grund av stadionbygget i Tammela spelas på Kauppis träningsområde på en provisorisk matcharena där Ilves får spela sina hemmamatcher denna säsong.


För Åland Uniteds del har vi ju före detta Ilveskaptenen Sanni Ojanen i vår egen trupp. För Sanni blir det redan andra gången hon får möta sin gamla klubb just i Tammerfors. Senast gick det ju hyfsat, så vi ser fram emot en fortsättning nu. Även de övriga spelarna i den helt friska A-lagstruppen har jobbat på under ledning av Steve Beeks för att dels förbättra svagheterna från förra helgens 2-2 match borta mot PK-35 Vanda och dels utveckla styrkorna så man ska vara redo att anfalla, utan att blotta sig onödigt i försvaret på lördag.


Catarina Realista debuterade för Åland United i lördags och har nu tränat med laget en par veckor. Hon är ivrig att få fler matcher i Nationella Ligan i sitt bälte och jobbar hårt, såväl på träning som på match:

"Ligaspelet började inte med en seger som vi alla ville. Vi är dock väldigt fokuserade på att uppnå vårt mål med säsongen och kommer att kämpa hårt för det. Matchen i lördags var väldigt speciell för mig. Inte bara för att det var ligapremiär, utan också för att det var min första match här i Finland. Jag är glad att jag gavs möjlighet att spela den. Denna liga är väldigt annorlunda den jag är van vid, men det hela blir en fin utmaning. Vårt mål är att vinna varje match och vi jobbar hårt varje dag för att så ska ske. Nu ser vi fram emot nästa match på lördag."


Matchen sparkar av i Tammerfors klockan 15.00 på lördag. Inte ens om man reser till Tammerfors kan man tyvärr se den på plats, då arenan inte är öppen på grund av Coronareglementen. Alla kan dock se det hela i direktsändning genom Ruutu+. Dessutom kommer specialarrangemang via "Kommentator Karrings" Youtubesida att erbjuda svenskspråkig kommentar i realtid. Mycket spännande att se fram emot. Framför allt hoppas vi på årets premiärseger i Nartionella Ligan för Åland United!238 visningar

Comments


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ålandstidningen_ÅU-HONKA_webb.jpg
bottom of page